2012-10-17 19:57:26
Φωτογραφία για Βρήκε το πρόβλημα της Google και κέρδισε 60.000 δολάρια
Η Google χαρίζει λεφτά σε όσους ανακαλύψουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στα προϊόντα της. Πρόσφατα ένας νεαρός κατάφερε να χτυπήσει το τζακ ποτ και να κερδίσει 60.000 δολάρια (46.400 ευρώ) από την εταιρεία. Ο νεαρός βρήκε ένα πρόβλημα ασφαλείας που έχει ο Google Chrome, ο browser της εταιρείας.

Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος νεαρός καταφέρνει να κερδίσει χρήματα από τη Google. Με το όνομα “Pinkie Pie” πήρε τα λεφτά της Google αλλά και...

... τα συγχαρητήριά της αφού κατάφερε να κλείσει ένα πρόβλημα ασφαλείας που διορθώθηκε 10 ώρες μετά την αναφορά του από τους τεχνικούς της εταιρείας. Το πρόβλημα του βρήκε ο Pinkie Pie σχετίζεται αποκλειστικά με δυσλειτουργίες του Google Chrome.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και είχε την ονομασία "Chromium Security Rewards Program". Το πρόγραμμα προσφέρει μικρά ποσά σε προγραμματιστές που θα βρουν προβλήματα ασφαλείας στον browser Chrome. Η εταιρεία μάλιστα διεξάγει έναν διαγωνισμό και καλεί τους προγραμματιστές να ψάξουν για τρύπες ασφαλείας προκειμένου να κερδίσουν χρήματα.

Μέχρι σήμερα μόνο δύο χρήστες έχουν καταφέρει να κερδίσουν 60.000 δολάρια από το διαγωνισμό της Google. (e-go.gr)

karfotiko 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ