2012-10-17 19:56:22
Φωτογραφία για Handelsblatt: Noρβηγία του Νότου η Ελλάδα
Τις δυνατότητες της Ελλάδας να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο, παρουσιάζει σήμερα η κορυφαία οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας «Ηandelsblatt», δίνοντας μία προέκταση αξιοπιστίας στις αναφορές που γίνονται γύρω από το θέμα.

Mε τον υποσχόμενο τίτλο «Μια νέα Νορβηγία, αλλά στη Μεσόγειο», η εφημερίδα τονίζει πως η χώρα μας θα μπορούσε να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα εκμεταλλευόμενη τον ορυκτό της πλούτο. Συμπληρώνει ωστόσο πως «το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος είναι ακόμη άγνωστο».

Στο σχετικό άρθρο υποστηρίζεται ότι «ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε ότι το φθινόπωρο του 2013 θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τα αποθέματα και μέχρι το τέλος του 2014 θα δοθούν οι πρώτες άδειες εκμετάλλευσης.

»Εικάζεται ότι και στο Αιγαίο υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την εκμετάλλευση των οποίων διαφωνούν Αθήνα και Άγκυρα, ενώ για τις οικονομικές ζώνες στα νότια της Ελλάδας θα πρέπει να υπογραφούν συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Λιβύη».

Eπιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου
zougla 
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ