2012-10-13 16:45:03
Φωτογραφία για «Γαλάζια» παράπονα προς το γραμματέα
Δεν ήταν και ιδιαίτερα ανέμελα τα προχτεσινοβραδινά κομματικά ραντεβού του Μανόλη Κεφαλογιάννη στη Θεσσαλονίκη. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ συμμετείχε σε τρεις συναντήσεις με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας αλλά και με συνδικαλιστές, όπου άκουσε ουκ ολίγα παράπονα.

Παράπονο Νο 1: το κόμμα δεν έχει λεφτά και σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολη ακόμη και η λειτουργία των τοπικών επιτροπών που πια αυτοχρηματοδοτούνται. Ως γνωστόν, το κομματικό ταμείο είναι μείον και αυτό που εξετάζεται είναι ο περαιτέρω εξορθολογισμός του κόμματος με συγχωνεύσεις που θα προσαρμόζουν τη δομή του κόμματος στον «Καλλικράτη».

Παράπονο Νο 2: η λειτουργία του κόμματος. Εδώ οι βολές ήταν σε πολλά επίπεδα. Η μια κριτική αφορούσε τη λειτουργία της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που συνεδριάζει «στη χάση και στη φέξη», τη συνεργασία του κόμματος με την κυβέρνηση, που για πολλούς είναι τουλάχιστον προβληματική, αλλά και την ελλιπή ενημέρωση που υπάρχει για τα κυβερνητικά τεκταινόμενα.


Παράπονο Νο 3: η συνεργασία με τους βουλευτές και τους υπουργούς. Η μια αιχμή πήγαινε προς τους βουλευτές που, όπως διαμαρτύρονταν κυρίως τα συνδικαλιστικά στελέχη, είναι άφαντοι, αλλά και προς τους υπουργούς, για τους οποίους διατυπώθηκαν γενικά παράπονα από τους προέδρους των ΝΟΔΕ ότι δε συνεργάζονται με το κόμμα όταν περιοδεύουν στους νομούς.

Παράπονο Νο 4: τα σκληρά μέτρα που έχουν, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, γονατίσει τη βάση της ΝΔ. Το πέμπτο και τελευταίο παράπονο αφορούσε την πορεία στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού, όπου οι «γαλάζιοι» διατύπωσαν ενστάσεις για το ότι οι αλλαγές έχουν καθυστερήσει, ενώ δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες ότι ακόμη κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.

Χτες, ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζοντας την περιοδεία του, επισκέφτηκε τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Βόλβης, όπου συζήτησε με τους δημάρχους Λάζαρο Κυρίζογλου και Δημήτρη Γαλαμάτη για τα προβλήματα των ΟΤΑ. Το μεσημέρι ο κ. Κεφαλογιάννης, τον οποίο συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής του κόμματος Κώστας Τσιμάρας, ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Κώστας Ζωντανός, ο αναπληρωτής του Νίκος Φώτος και ο αναπληρωτής γραμματέας κινητοποίησης Αλέκος Κόκκαλης, επισκέφτηκε στην Πρώτη Σερρών το σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τα τοπικά κομματικά στελέχη.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ