2012-10-12 15:06:02
Φωτογραφία για Όταν το κράτος θέλει να μας κάνει όλους ρατσιστές!
Το φετινό μπάχαλο που συμβαίνει με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ενδεικτικό της έλλειψης κρατικής πρόνοιας σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ...ξεσπούν πολλές φορές σε βάρος των αλλοδαπών, των οποίων τα παιδιά επιλέχθηκαν για να πάνε στα δημοτικά νηπιαγωγεία.

Η οικονομική δυσπραγία των πολιτών, οδήγησε πολλούς να κάνουν αιτήσεις για να βάλουν τα παιδιά τους στα δημόσια νηπιαγωγεία. Αιτήσεις όμως που τις είδαν να απορρίπτονται, αναγκάζοντας τους είτε να τα στείλουν τελικά στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, είτε να βρουν άλλους τρόπους για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχει εκνευρισμός και έντονο το αίσθημα της αδικίας. Ένα αίσθημα που γίνεται ακόμη εντονότερο, όταν βλέπουν – δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα – παιδιά αλλοδαπών που πληρούν τα ίδια κριτήρια με εκείνους να τα έχουν πάρει.

Το γράμμα αγανάκτησης ενός πολίτη, του Ν.Π. το οποίο έστειλε στο CretePlus.gr τα λέει όλα:


«Αγαπητό creteplus.gr. Φέτος έκανα αίτηση πρώτη χρονιά για να πάρουν το δύο χρονών παιδί μου στον παιδικό. Πληρούσα όλα τα κριτήρια, όπως το χαμηλό εισόδημα, το γεγονός πως εργαζόμαστε και οι δύο και απορρίφθηκε.

Τώρα αναγκάστηκα και το πήγα σε ιδιωτικό παιδικό, γιατί δεν μπορούμε να χάσουμε της δουλειές μας ειδικά τέτοια εποχή. Xθές περνώντας απέξω είδα πολλά στην ηλικία του γιου μου αλβανικής και ρουμανικής καταγωγής και ένιωσα αδικημένος. Προς Θεού δεν είμαι ρατσιστής η κάτι τέτοιο αλλά πως γίνεται αυτό; Με ποιο τρόπο με βοηθά η πατρίδα μου; Πως γίνεται να έχω πιο λίγα δικαιώματα από έναν αλλοδαπό; Σας ευχαριστώ».
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Steve Wozniak: Αλαζονική η Apple
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Steve Wozniak: Αλαζονική η Apple
Την Πέμπτη απολογείται
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Την Πέμπτη απολογείται
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ