2012-10-11 22:32:04
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Εγώ είμαι ο παράξενος ή θα πρέπει να εισάγουμε ταξί και ταξιτζήδες από άλλες χώρες για να διδάξουν τους δικούς μας;
Δρομολόγιο ταξί στις 12.30 από το αεροδρόμιο Ηρακλείου για τη λεωφόρο Κνωσού στο ύψος της εφορίας για όσους γνωρίζουν την περιοχή.

Το δρομολόγιο ξεκινά κανονικά το ταξίμετρο μπαίνει σε λειτουργία στη μονή ταρίφα όλα καλά μέχρι εδώ αφού πιάνουμε την Κνωσού και στο ύψος του Αι Γιάννη ο οδηγός βάζει σε λειτουργία την διπλή ταρίφα (περιμετρικός λέει) φτάνουμε στον προορισμό το ταξίμετρο γράφει 5,50 ευρώ βγάζω να δώσω τα χρήματα και ο οδηγός μου λέει ότι θέλει 8,40 έκπληκτος του λέω εδώ γράφει αλλά(ταξίμετρο) «κύριε είναι επιπλέον 2,50 τα του αεροδρομίου και 0,40 για την βαλίτσα »και πατώντας ένα πλήκτρο στο ταξίμετρο προσθέτει και τα υπόλοιπα ενώ νευριασμένος μου επιδεικνύει μια κάρτα που ήταν κρυμμένη στο σκιάδιο πάνω από το κεφάλι του και που πράγματι έγραφε αυτά που υποστήριζε.

Του δίνω τα χρήματα του ζήτησα απόδειξη την οποία πήρα. Έξαλλος μου αφήνει την βαλίτσα κάτω και φεύγει χωρίς να πει τίποτα και δείχνοντας έντονα τον εκνευρισμό του, να τονίσω ότι ήταν μικρός σε ηλικία.


Εγώ άπλα θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις κι όποιος θέλει μπορεί να με διαφωτίσει:

Γιατί έπρεπε να πληρώσω διπλή ταρίφα μεσημεριάτικο και ακόμα περισσότερο σχεδόν μέσα στο κέντρο του Ηρακλείου;

Γιατί έπρεπε να πληρώσω χαράτσι 2,50 ευρώ για το αεροδρόμιο; Αυτός τα αποδίδει στο αεροδρόμιο αυτά τα χρήματα;

Γιατί έπρεπε να πληρώσω χρήματα για μια βαλίτσα 17 krg;

Πώς βγαίνουν οι κανονισμοί αυτοί;

Από πού ελέγχονται; Ποιος ο ρόλος του κράτους ποιος ο έλεγχος που κάνει στις αποφάσεις των σωματείων;

Γιατί μόνο στη Ελλάδα ισχύουν αυτοί οι κανονισμοί;

Πως προστατεύομαι εγώ σαν πολίτης;

Που μπορώ να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου εκτός από ένα blog;

Τι λένε στα εκατομμύρια των τουριστών που παραθερίζουν κάθε χρόνο στην Κρήτη και που σίγουρα δεν έχουν τέτοιες κρυφές χρεώσεις στη πατρίδα τους;

Παρακαλώ διαφωτίστε με γιατί, αν όχι εγώ, πολύ άνθρωποι πλέον στην Ελλάδα παίρνουν αυτά τα χρήματα για πολλές ώρες δουλειάς και όχι για 6-7 λεπτά που χρειάστηκε ο κύριος αυτός για να με μεταφέρει.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ