2012-10-11 22:30:42
Φωτογραφία για Αποδοκιμασία και επεισόδια για την θεατρική παράσταση Corpus Christi
Η συγκεκριμένη παράσταση κατηγορείται ότι περιέχει βλάσφημα μηνύματα και υπονοούμενα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου σε βάρος των προσώπων της χριστιανικής πίστης. 

Τα επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο, στην Ιερά Οδό, όπου επρόκειτο να ανέβει σήμερα η παράσταση Corpus Christi.

Από νωρίς συγκεντρώθηκαν έξω από το  θέατρο μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής. Παρόντες και πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και απώθησε τους συγκεντρωμένους προς την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, ωστόσο στην συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στην είσοδο του θεάτρου και εμπόδισαν για δεύτερη φορά να γίνει η πρεμιέρα της παράστασης.

  

Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν,όμως εκείνοι επιχείρησαν και τα κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό ώστε να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση Corpus Christi, το περιεχόμενο της οποίας θεωρούν βλάσφημο για όλους τους χριστιανούς παγκοσμίως.


Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν εκ νέου στο θέατρο ενώ πέταξαν γιαούρτια στην είσοδο.

Αποτέλεσμα ήταν να γίνει περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία ενώ έγινε και μία προσαγωγή.

Αποδοκιμασία και από την Ιερά Σύνοδο

Ιερά Σύνοδος θεωρεί το έργο «απαράδεκτο» διότι «ούτε επί ιστορικής βάσεως ερείδεται, ούτε επί των Ιερών Κειμένων μπορεί να πάρει κάποιος επιχειρήματα ως προς το περιεχόμενο του εν λόγω θεατρικού έργου και την παρουσίαση αυτού στο κοινό, αλλά και παράλληλα αντίκειται εις την μακρά παράδοση της Πατρίδος και της Εκκλησίας μας».

«Καλόν είναι και απαραίτητο, οι συγγραφείς του θεατρικού έργου να σέβονται τη μεγάλη Ορθόδοξη παράδοση του Λαού μας και τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας», επισημαίνει η Ιερά Σύνοδος και εκφράζει τη λύπη της «για τη νοσηρή φαντασία των συγγραφέων του θεατρικού έργου». «Προτρέπουμε τον Λαό μας να αποδοκιμάσει αυτό», καταλήγει.

www.analyze-news.com

ΠΗΓΗ: dimokratiko, tvxs, enikos
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ