2012-10-10 18:56:40
Φωτογραφία για Πάτρα: Πάλι κατέλαβαν οι εργαζόμενοι του Δήμου την είσοδο του Δημοτικού Συμβουλίου [video]
Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής αποχώρησαν από το εργοστάσιο του Λαδόπουλου, όπου συνεδριάζει συνήθως το Δημοτικό Συμβούλιο και κατευθύνονται στο Δημαρχείο, στην οδό Μαιζώνος.

Νεότερη ανάρτηση 18:15

Μόλις έφτασε στην είσοδο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, πλησίασε στην πόρτα και συνομίλησε με τους διαμαρτυρόμενους εργαζομένους και μετά απομακρύνθηκε για να κάνει δηλώσεις στα κανάλια.

Μετά την παρεμπόδιση και της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας από εργαζομένους στο Δήμο, ο Δήμαρχος Πατρέων έκανε την ακόλουθη δήλωση.

“Κατανοώ και σέβομαι απόλυτα τη αγωνία των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον, ιδίως σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Δεν μπορώ όμως με τίποτε να κατανοήσω τους φόβους που εκφράζουν σχετικά με υποτιθέμενα σενάρια ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας.


H Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν προωθεί την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας, αλλά απεναντίας, στα πλαίσια της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με την ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης, εξετάζει το πώς ο Δήμος θα αναλάβει και ένα κομμάτι της αποκομιδής του ανακυκλώσιμου υλικού, πώς δηλαδή θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας.

Διαβεβαιώνω για άλλη μια φορά ότι ουδεμία πρόθεση, κανένας σχεδιασμός δεν υπάρχει για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Δεν κατανοώ όμως και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν, εμποδίζοντας για δεύτερη φορά, με το έτσι θέλω τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαγορεύοντας στο Σώμα να συνεδριάσει, επειδή διαφωνούν με ένα από τα προς συζήτηση θέματα.

Αυτή η τακτική θα πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τη Δημοτική αρχή, η οποία ανοικτά, δημόσια και με τίμιο τρόπο απέναντι στις απόψεις της και στον σεβασμό που όλοι οφείλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε καταγγέλλοντάς την, αλλά και την αντιπολίτευση η οποία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αφήσει τα μικροπολιτικά παιχνίδια που έφεραν τη χώρα εδώ που τη έφεραν.

Για να κατανοήσετε τι ακριβώς συμβαίνει, για το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου με ΣΔΙΤ, υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, η οποία έχει ληφθεί από τον Απρίλιο.

Αυτή η απόφαση των αιρετών εκπροσώπων των πολιτών της Πάτρας, δεν τυγχάνει ως φαίνεται του σεβασμού των εργαζομένων, καθώς έχουν την άποψη όπως ό,τι δεν τους βρίσκει σύμφωνους, το ακυρώνουν.

Ε, λοιπόν εγώ ως Δήμαρχος αλλά και ως άνθρωπος που σέβεται την αρχή της πλειοψηφίας και το δικαίωμα στη διαφωνία, ιδίως σε τόσο δύσκολες και επικίνδυνες εποχές όπως η σημερινή, που κάποιοι έχουν παρανοήσει το πώς και με ποιόν τρόπο πρέπει να επιβάλλεται η γνώμη τους, αλλά και ως αιρετός που οφείλει να σέβεται το θεσμούς που κλήθηκε να υπηρετήσει, δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτές τις τακτικές.

Σας υπενθυμίζω ότι αν δεν συζητηθεί το θέμα του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και να έχουν οι Πατρινοί για τα επόμενα χρόνια τα σκουπίδια έξω από την πόρτα τους.

Αυτοί που το επιτρέπουν αυτό ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους Πατρινούς.”

Πρώτη ανάρτηση 17:57

Για δεύτερη φορά οι εργαζόμενοι ΤΟΥ Δήμου Πατρέων έχουν καταλάβει το χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στου Λαδόπουλου, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης αποκομιδής των απορριμμάτων.
attacktv.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τους άφησε τα αποφάγια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τους άφησε τα αποφάγια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ