2012-10-10 01:01:03
Φωτογραφία για Ανησυχεί ο ΟΗΕ για τις επιθέσεις στις ιατρικές εγκαταστάσεις στη Συρία
Ο ΟΗΕ εξέφρασε την «βαθιά του ανησυχία» για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ιατρικές εγκαταστάσεις και οχήματα στη Συρία χρησιμοποιούνται για να εξαπολύονται επιθέσεις ή γίνονται στόχος, όπως δήλωσε σήμερα ο Μάρτιν Νεσίρκι εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του οργανισμού Μπαν Κι Μουν.

«Οι ιατρικές εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και το προσωπικό δεν πρέπει να γίνονται στόχοι ή να χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς», υπογράμμισε ο Νεσίρκι σε ανακοίνωσή του. «Όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση πρέπει να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να διασφαλίσουν ότι δεν γίνονται στόχος άμαχοι», πρόσθεσε.

Ο Νεσίρκι δεν διευκρίνισε αν οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, οι εξεγερμένοι ή και οι δύο πλευρές φέρονται να χρησιμοποιούν ή να βάζουν στο στόχαστρό τους ιατρικές εγκαταστάσεις και οχήματα, γεγονός που ενδέχεται να αποτελεί σοβαρό έγκλημα πολέμου. Σύμφωνα με ακτιβιστές, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια της 18μηνης εξέγερσης εναντίον του Άσαντ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ !!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ !!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ