2012-10-09 10:22:59
Φωτογραφία για Βενιζέλος πυροβολεί Παπακωνσταντίνου
Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τη «λίστα Λαγκάρντ». Ο κ. Βενιζέλος άλλαξε τον χρόνο άφιξης της λίστας στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ήρθε τον Απρίλιο του 2010. ΄Ετσι, μεγιστοποιεί τις ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου, στον οποίο, πλέον, καταλογίζεται χρόνος κατοχής της λίστας 14 μήνες, αντί των επτά που είχε αναφέρει ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξή του στο Μέγκα.

Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών για τη μη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου στον προκάτοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, για τον οποίο, σε σημερινή συνέντευξή του στη ΝΕΤ, είπε ότι δεν τον ενημέρωσε σχετικά, όταν τον διαδέχθηκε στο υπουργείο. Είναι επίσης προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά για το ίδιο θέμα. Στη συνέντευξή του στο Μέγκα είχε ρωτηθεί αν ενημέρωσε τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και απάντησε ότι θεώρησε πως το ΣΔΟΕ είχε κρατήσει αντίγραφο και ότι το καθήκον της όποιας ενημέρωσης προς οποιονδήποτε, ανήκε στον κ
. Διώτη. Ο πρώην Ειδικός Γραμματέας είχε παραλάβει τη «λίστα» από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος, παρότι ο ίδιος δεν ενημερώνει τον κ. Σαχινίδη, αφήνοντας αυτό να το κάνει ο κ. Διώτης, ταυτόχρονα κατηγορεί τον προκάτοχό του διότι έκανε ακριβώς το ίδιο. Σήμερα ο κ. Βενιζέλος προχώρησε ένα βήμα ακόμα στην «ενοχοποίηση» του κ. Παπακωνσταντίνου. Στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν. Νεράντζη, ισχυρίσθηκε ότι η «λίστα» ήρθε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2010, δεκατέσσερις μήνες πριν ενημερωθεί ο ίδιος, μεγαλώνοντας το διάστημα στο οποίο η λίστα βρισκόταν στα χέρια του προκατόχου του. Με την επιστολή του στον κ. Νεράντζη κάνει γνωστή την πρόθεσή του να προσέλθει και να καταθέσει στην Επιτροπή για όσα γνωρίζει σχετικά με τη λίστα. Ορισμένοι διατυπώνουν απορία γιατί αυτή την κίνηση ο κ. Βενιζέλος δεν την έκανε εξαρχής. Η εξήγηση που φαίνεται να αποδέχονται είναι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πληροφορήθηκε από τους βουλευτές του Κινήματος που μετέχουν στην Επιτροπή, ότι συζητείται η κλήση του και έσπευσε να προλάβει ώστε να εμφανιστεί ως δική του ενέργεια και όχι ως κλήση της Επιτροπής. Ο κ. Βενιζέλος δεν εξήγησε, εξάλλου, πως γνωρίζει τον ακριβή χρόνο άφιξης της «λίστας» στην Ελλάδα. Ο ίδιος είχε πει στο Μέγκα ότι ήρθε μέσω των μυστικών υπηρεσιών. Αυτό οδηγεί σε σκέψεις ότι η μόνη πηγή από την οποία θα μπορούσε να είχε οποιαδήποτε πληροφορία για το θέμα αυτό, δεν μπορεί να είναι άλλη από την ΕΥΠ. Το i-R επικοινώνησε με τον κ. Παπακωνσταντίνου και ρώτησε για τον χρόνο που ήρθε η λίστα στην Ελλάδα. Η απάντηση του πρώην υπουργού ήταν ότι η λίστα ήρθε τον Οκτώβριο του 2010. Από τη διαφορά αυτή γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα δεν κλείνει και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να απασχολεί το δημόσιο διάλογο. Η συζήτηση αυτή, πάντως, όσο συνεχίζεται, μόνο καλό δεν κάνει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος την τροφοδοτεί με νέες δηλώσεις του.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ