2012-10-09 10:21:29
Φωτογραφία για Αναγνώστης που ξέρει αρκετά μιλάει για προκληση και βλακεια απο τα ρετιρε!
Ακουσα και τρελλαθηκα....Δεν ειναι δυνατον –ειπα- να επιμενουν με τοσο θρασος! Σε μια ΔΕΚΟ που παραπαιει και αυτη απο την αμαρτωλη κακοδιαχειριση (απο μεσα και απ’εξω) φωναζαν οι συνδικαλιστες με τη ντουντουκα: ’Οχι αλλες περικοπες στους μισθους μας, οχι αλλη εξαθλιωση στους μισθους της πεινας!’ Λοιπον, επειδη εχει παρατραβηξει αυτο το παραμυθι και δουλευουν ψιλο γαζι τον πραγματικα και στην πλειοψηφια του πλεον φτωχο Ελληνα, να σας πω μερικους μισθους ‘της πεινας’ απο εκει μεσα για να τους συμπονεσετε και αν θελετε να τους βοηθησετε απ’το υστερημα σας? Εχουμε λοιπον και λεμε οτι ΜΕΤΑ απο τις μεχρι τωρα περικοπες που εχουν γινει, κοπελες δημοτικου, που μεταπηδησαν απο την κουζινα της καφετεριας στην παραγωγη (που σημερα εχει νεκρωθει) παιρνουν σημερα 1700€ καθαρα. Γραμματεις απο το Λυκειο παιρνουν μεχρι 2600€ καθαρα και μερικες 2800€. Βλεπετε, οι εκαστοτε προϊσταμενοι τους εδιναν οποια αναβαθμιση ευρισκαν μεσα στο μισθοβαθμολογιο της εταιριας ασχετως τυπικων (που να τα βρουν?) προσοντων ...Πιο κατω, εχουμε μηχανικους που παιρνουν τωρα 2400-2800€ καθαρα μερικοι και με διδακτορικα....Συγκρινετε τους με τις γραμματεις και μην ακουσω βλακειες τυπου ‘ξερεις ποσα χρονια ειμαι εδω?’
. Αλλη, απο το δημοτικο, να ‘κανει’ τη γραμματεα και να παιρνει 1600€ καθαρα. Αλλους, αντι να τους διωξουν για σοβαροτατους λογους, τους κρατησαν με συνδικαλιστικες παρεμβασεις και τους εβαλαν σε καλυτερες θεσεις! Και επειδη λοιπον οι μισθοι αυτοι της πεινας δεν φτανουν για τις υποχρεωσεις που εχουν δημιουργησει για να ξεπληρωνουν τα τζιπ, τα εξοχικα και τα διαζυγια, μπαινουν και οι ψευτικες υπερωριες συννεφο για να μη στενοχωρουνται οι...μεροκαματιαρηδες!

Ολα αυτα, πληρωνονται με δανεια και κρατικες επιχορηγησεις που θα ειναι σε λιγο ανυπαρκτα. Αντι λοιπον να κανουν αιματηρη οικονομια κλιμακας για να αντεξουν λιγο παραπανω, κατασπαταλουν και τα τελευταια ψιχουλα σε ταξιδια χωρις αποτελεσμα και φανφαρες για το θεαθηναι (πλεον). Μονο τους μελημα σημερα, ειναι να υπολογισουν ποτε ακριβως πρεπει να φυγουν για να παρουν την καλυτερη δυνατη αποζημιωση εν’οψει της επικειμενης ενταξης τους στο ενιαιο μισθολογιο. Αυτη η εταιρια, καποτε ειχε 3300 εργαζομενους και πραγματικα παγκοσμιο κυρος στον τομεα της και σημερα παραπαιει με 1400 ατομα και εργολαβους –ιδιοκτητες/εργοδοτες σκλαβων- για μειωση του κοστους.

Αν δεν πιστευετε για την οικονομικη εξαθλιωση των εργαζομενων, δεν εχετε παρα να πατε μια βολτα και να δειτε τα ...σαραβαλακια στο τεραστιο παρκινγκ της εταιριας: Απο ...βλαχαδερες καινουργιες ‘Μιρσιντε’, ‘Μπεμπες’ και παντος ειδους τζιπ, ξεχειλιζει η δυστυχια! Και η πλακα ξερετε ποια ειναι? Εχουν και το θρασος –εκ του ασφαλους βεβαια- οι παραπανω υπαλληλοι να διαμαρτυρονται για την ...καταντια των μισθων τους....Κι’ απο δουλεια?....Τα πρωϊνα ‘πηγαδακια’ και οι καφεδες αρχιζουν στις 7:30 και στις δουλειες τους πανε κατα τις 8:30-9:00, παντα με την ανοχη και γνωση της διοικησης! Πληρωνε, ηλιθιε Ελληνα φορολογουμενε....Ε, ρε, Μερκελ και Σοϊμπλε που σας χρειαζεται!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ