2012-10-01 17:30:05
Φωτογραφία για «Αγκάθι» το roadshow για τις τράπεζες
Υπό τη σκιά των αποκρατικοποιήσεων και έχοντας αυτό ως πρώτο γνώμονα, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο roadshow για το ελληνικό χρηματιστήριο στη... Νέα Υόρκη, με ορισμένες από τις τράπεζες, παράλληλα, να αναβάλουν την συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Η ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί αγκάθι για τις ίδιες, μιας και αποτελεί βασική ερώτηση των funds, με αποτέλεσμα ορισμένες εξ αυτών να μην ταξιδέψουν στις ΗΠΑ όπου στις 9 του μήνα θα ανοίξει τις πύλες της το roadshow και θα κρατήσει τρεις μέρες.

Υπενθυμίζεται πως το συνέδριο είχε οριστεί για τον Ιούνιο και αναβλήθηκε στο πλαίσιο του νεφελώδους τοπίου που είχε προηγηθεί προεκλογικά, καθώς το κλίμα δεν βοηθούσε σε καμία παρουσίαση ελληνικής εταιρείας σε ξένους θεσμικούς επενδυτές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Με δεδομένο πάντως ότι η πρώτη αποκρατικοποίηση αποτελεί πλέον γεγονός και αφορά στο IBC, ενώ ήδη προχωρεί η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, εκτιμάται πως το συγκεκριμένο roadshow θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να ανακτήσει ένα τμήμα της χαμένης αξιοπιστίας της προς τους ξένους επενδυτές.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ