2012-10-01 14:15:03
Φωτογραφία για ΑΠΕ: προσωρινού χαρακτήρα το “χαράτσι” στον τζίρο λέει ο Παπαγεωργίου
Προσωρινή θα είναι η έκτακτη εισφορά στον κύκλο εργασιών της ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δήλωσε στο Reuters ο υφυπουργός ...Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε ότι ΛΑΓΗΕ θα λάβει το δάνειο των 140 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που τον μαστίζουν.

Το δάνειο θα δοθεί παρά τις αρχικές αντιδράσεις της τρόικα των δανειστών καθώς η ενεργειακή αγορά στη χώρα μας έφτασε στα όρια της κατάρρευσης τον Ιούνιο αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε πως στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς ενέργειας, στη ΔΕΗ θα εισέλθει πιθανότατα κάποιος στρατηγικός επενδυτής, ενώ θα προωθηθεί και η είσοδος μιας ή δύο ανταγωνιστριών εταιρειών στη ηλεκτροπαραγωγή και στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ χαρακτήρισε το “χαράτσι” στις ΑΠΕ ως “εισφορά αλληλεγγύης” που θα επιβληθεί για συγκεκριμένο διάστημα και με τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των παραγωγών ηλεκτρισμού από ΑΠΕ.

Ο νέος σχεδιασμός για την ενεργειακή αγορά της χώρας θα αποκαλυφθεί έως τα τέλη του έτους.

Στα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο έχουν αντιδράσει φορείς από όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, αιολικά, υδροηλεκτρικά).
econews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ακριβότερη 60% η θέρμανση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ακριβότερη 60% η θέρμανση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ