2012-09-30 04:08:02
Φωτογραφία για Διπλός τυφώνας στην Ιαπωνία
Ιδιαίτερα μεγαλύτερες ανησυχίες προκαλεί ο τυφώνας Τζελαβάτ ο οποίος έπληξε τα ξημέρωματα την Οκινάουα στην νότιο Ιαπωνία.

Η ταχύτητα του ανέμου στο κέντρο του τυφώνα ανέρχεται σε 50 μέτρα το δευτερόλεπτο και οι ριπές του - σε 70 μέτρα το δευτερόλεπτο και -σύμφωνα με πληροφορίες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της χώρας - αναμένεται να πέσουν στο νησί έως και 400 mm βροχής.

Μέχρι στιγμής, το πέρασμα του Τζελαβάτ έχει προκαλέσει υλικές ζημιές και έχει αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περισσότερα από 150.000 σπίτια. Παράλληλα, Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο κατολισθήσεων, που συνοδεύουν τους τυφώνες, καθώς και την αναγκαιότητα να υπάρξει προσοχή λόγω του ισχυρού σαρωτικού ανέμου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, ως την Κυριακή ο τυφώνας πρέπει να φθάσει το κεντρικό ιαπωνικό νησί Χονσού, προς το οποίο κατευθύνεται και ο δεύτερος τυφώνας , ο Εβινιάρ. Η ταχύτητα του ανέμου στο κέντρο του φτάνει τα 25 μέτρα το δευτερόλεπτο. ο Εβινιάρ δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός καθώς -σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων - πολύ σύντομα θα αλλάξει την κατεύθυνσή του και θα περάσει κατά μήκος της ιαπωνικής ακτής του Ειρηνικού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ