2012-09-30 03:43:48
Φωτογραφία για Οταν ο ΠΑΟΚ άλωνε το Χάιμπουρι
Πέρασαν δεκαπέντε χρόνια! 30 Σεπτέμβρη του 1997.  Το ρολόι του Μπιγκ Μπεν έδειχνε 21:45 και του Χάιμπουρι το 87ο λεπτό, όταν ο Ζήσης Βρύζας με σουτ ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας τον δικέφαλο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA και τους 3.000 έλληνες φιλάθλους που έδωσαν βροντερό παρόν στο Λονδίνο, στα ουράνια. Η Αρσεναλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 22' άνοιξε το σκορ με τον Ολλανδό, Ντένις Μπέργκαμπ. Μετά την επίτευξη του γκολ των "κανονιέρηδων", ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε θωρακίζοντας την άμυνα του. Οι Άγγλοι ήταν απειλητικοί, αλλά φλύαροι. Στην επανάληψη, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο και με αντεπιθέσεις δημιούργησε προϋποθέσεις για να απειλήσει τους Άγγλους. Μπορεί η Αρσεναλ να είχε το όνομα, αλλά την κανονιά την έριξε ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο Βρύζας 3 λεπτά πριν λήξει ο αγώνας. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση και οι κανονιέρηδες την πικρή γεύση του αποκλεισμού.


Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα Αρσεναλ - ΠΑΟΚ οι 3.000 Έλληνες οπαδοί που ακολούθησαν την ομάδα στο Χάιμπουρι, παραληρούσαν. Όπως παραληρούσαν και οι φίλοι του ΠΑΟΚ που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο πανηγυρισμών τον Λευκό Πύργο. Οι "στρατηγοί" του αγώνα, Αρσεν Βενγκέρ και Αγγελος Αναστασιάδης, προσπαθούσαν και οι δύο να συνειδητοποιήσουν τί έγινε. Ο Γάλλος τεχνικός των Κανονιέρηδων, ψαχνόταν. "Δεν μπορώ να καταλάβω τί πήγε στραβά. Χρειάζομαι λίγες ώρες να αναλύσω τί έγινε. Ήταν κάτι απρόβλεπτο. Ίσως έπρεπε να μελετήσουμε καλύτερα ποιός είναι αυτός ο ΠΑΟΚ". Ο Έλληνας τεχνικός, Άγγελος Αναστασιάδης, πετούσε στον έβδομο ουρανό: "Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε την επιτυχία μας. Τα παιδιά έδειξαν σήμερα τις δυνατότητές τους και ότι θα μπορούσαν να έχουν κι άλλες επιτυχίες αν τους βοηθούσαν όπως τους αξίζει. Αποδείξαμε ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι που θα πρέπει να τους φοβόμαστε".

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Γιώργος Τουρσουνίδης: "Συγχαρητήρια σε όλους. Αφιερώνω τη νίκη στον συγκλονιστικό κόσμο μας και σ' όλους τους ΠΑΟΚτσήδες του κόσμου. Εμείς, κάναμε το καθήκον μας".

Ζήσης Βρύζας: "Είναι πολύ μεγάλη πρόκριση. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Εχουμε και συνέχεια..."

Κώστας Φρατζέσκος: "Γράφτηκε μια διαφορετική σελίδα για τον ΠΑΟΚ. Είναι η πιο σημαντική πρόκρισή του στην Ευρώπη. Δείξαμε ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα. Η Αρσεναλ μας πίεσε πολύ, αλλά ο Μιχόπουλος κράτησε την πρόκριση για μεγάλο διάστημα στα χέρια του. Είμασταν τυχεροί και πετύχαμε το χρυσό γκολ".

Τζο Νάγκμπε: "Ηταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σταθήκαμε όρθιοι και πήραμε την πολύ μεγάλη πρόκριση".

Σπύρος Μαραγκός: "Αυτή η ομάδα αξίζει πολλά. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να συμβάλω κι εγώ στην μεγάλη πρόκριση, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου στα επόμενα παιχνίδια του Κυπέλλου UEFA. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους".

Δείτε το video πατώντας εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=ZZgRtz3MuDA&feature=player_embedded
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Τούμπα και ο Σαββίδης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Τούμπα και ο Σαββίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ