2012-09-30 03:55:11
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ (0-1)
Ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι που χαρακτηριζόταν άνετα ντέρμπι αφού έπαιζαν δυο αήττητες ομάδες και μάλιστα,όπως αναφέραμε νωρίτερα η καλύτερη άμυνα εναντίον της καλύτερης επίθεση του πρωταθλήματος και με πολλές ελλείψεις και αλχημείες γνωστές αλλά και που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να πάρει το διπλό και να κάνει το 5Χ5 μέσα στο Περιστέρι, χωρίς πάντως σε καμιά περίπτωση να εντυπωσιάσει. Το αντίθετο μάλιστα αφού ενόψει Άρσεναλ η ομάδα προβλημάτισε σε πολλά σημεία.

Το καλό της υπόθεσης, εκτός των τριών βαθμών, είναι ότι έδειξε να υπάρχει πλέον μια συνοχή και συνεννόηση μεταξύ της άμυνας και του κέντρου και φυσικά η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας γενικότερα. Ο Χοσέ Χολέμπας ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε ως κορυφαίος των ερυθρόλευκων και ακολουθούν σε απόδοση ο Αριέλ Ιμπαγάσα και ο Νταβίντ Φουστέρ και όχι μόνο για το τέρμα που σημείωσε Ας δούμε και τι έκαν εο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:


Κάρολ: Λίγες φορές χρειάστηκε να επέμβει και όσες φορές το έκανε ήταν αποτελεσματικός, χωρίς πάντως να απειληθεί ιδιαίτερα.

Παπάζογλου: Ο άτυχος της βραδιάς, αφού πάνω που χρίστικε βασικός και πριν "κλείσει" το μισάωρο στο παιχνίδι, αντικαταστάθηκε από τον Γκρέκο εξαιτίας ενός τραυματισμού στον ώμο. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, χωρίς ωστόσο, στο διάστημα που αγωνίστηκε, να προσφέρει κάτι στον επιθετικό τομέα.

Μανωλάς: Καλή εμφάνιση, αρκετά αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του πάνω στην μπάλα, είτε στο χόρτο είτε στον αέρα και βελτιωμένες οι μεταβιβάσεις του. Δεν έλειψαν 1-2 επιπόλαιες ενέργειες του, τομέας στον οποίο πρέπει να βελτιωθεί.

Κοντρέρας: Δεν πάταγε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, εμφανώς βελτιωμένος στην επανάληψη κατάφερε μαζί με τον Μανωλά να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Κάρολ, χωρίς να αποφύγει πάντως και αυτός κάποια λάθη, ενώ προώθησε την μπάλα σωστά στους μέσους της ομάδας.

Χολέμπας: Ανασταλτικά στάθηκε εξαιρετικά, ενώ πολλές φορές πήρε μέτρα προς την επίθεση στηρίζοντας τον Μασάντο. Όπως είπαμε και στην αρχή ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης αν όχι ο κορυφαίος.

Μοντέστο: Για περίπου ένα μισάωρο έπαιξε σαν ανασταλτικός μέσος και στη συνέχεια πέρασε σε θέση δεξιού μπακ εξαιτίας της αποχώρησης του Παπάζογλου από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού. Με το ξεκίνημα της επανάληψης επανήλθε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του, χωρίς να είναι και αρνητικό. Έτρεξε, έκανε τάκλιν, πήρε κεφαλιές, πάλεψε, δίχως όμως να ξεχωρίσει.

Μανιάτης: Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε ως κεντρικός μέσος, χωρίς να έχει ιδιαίτερα καλή παρουσία. Ανασταλτικά βοήθησε τον Μοντέστο, όμως είχε αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις προς τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Στην επανάληψη θυμήθηκε τα... παλιά του λημέρια, καθώς κάλυψε τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Ο Έλληνας διεθνής δεν είναι στα καλύτερα του τον τελευταίο καιρό, αφού μοιάζει κουρασμένος το τελευταίο διάστημα...

Φουστέρ: Δεν ξεχώρισε μόνο για το γκολ που σημείωσε και αποδείχθηκε "χρυσό", αλλά από την γενικότερη παρουσία του στο παιχνίδι.

Μασάντο: Καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και έδειξε πιο εξοικειωμένος με τις ανάγκες της θέσης, αφού ναι μεν αγωνίζεται όπου του ζητηθεί αλλά δεν είναι αυτή η θέση του και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα. Συνεργάστηκε καλά με Ιμπαγάσα και Χολέμπας και γενικότερα το πάλεψε.

Ιμπαγάσα: Οργάνωσε όπως ο ίδιος μόνο ξέρει την μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και έδειξε πως αποτελεί ακόμη το βαρόμετρο της ομάδας. Στα τελευταία 20 λεπτά έδειξε σημάδια κόπωσης.

Μήτρογλου: Είχε διάθεση να προσφέρει, συμμετείχε στην ανασταλτική λειτουργία αλλά έδειξε να του λείπει ο ρυθμός, κάτι φυσικό αφου αυτό ήταν το πρώτο του παιχνίδι στο αρχικό σχήμα της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Γκρέκο: Αντικατέστησε τον τραυματία Παπάζογλου στο 28' αλλά δεν βρήκε ποτέ ρυθμό. Ο Ιταλός "ψάχνεται" ακόμα, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστικά τη δεδομένη στιγμή.

Σιόβας: Μπήκε στο 78' στο ματς αντί του Μοδέστο και αγωνίστηκε σε θέση αμυντικού μέσου, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, δίνοντας βοήθειες ανασταλτικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά ουσιαστικά το δείγμα είναι (χρονικά) πολύ μικρό για να κριθεί.

Ντιόγκο: Πέρασε στο παιχνίδι αντί του Μήτρογλου στο 83' και δεν πρόλαβε να δείξει κάτι περισσότερο, πέρα από διάθεση να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ