2012-09-28 12:17:03
Φωτογραφία για Το Ναυτικό των ΗΠΑ απαντά στο Flashnews για το ύποπτο πλοίο
Γράφει ο Ναπολέων Σαραντίδης

Μετά από δύο 24ωρα παραμονής στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης, και ενώ φούντωναν οι φήμες για την πιθανή ανάμειξή του στα περίεργα φαινόμενα που αναστάτωσαν χιλιάδες πολίτες μετά από την έρευνα του Flashnews.gr, το πλοίο του ναυτικού των ΗΠΑ Maersk Peary , χθες το απόγευμα αναχώρησε προς τα βόρεια.

Περίπου την ίδια ώρα, έφτασε στο Flashnews.gr η επίσημη απάντηση του ναυτικού των ΗΠΑ ,στα ερωτήματα που θέσαμε, με την οποία επιβεβαιώνονται όλα τα σχετικά δημοσιεύματα, για τις κινήσεις του πλοίου, αλλά οι εργασίες που εκτελούσε πλέοντας στα ανοιχτά των Χανίων, χαρακτηρίζονται ως «εργασίες ρουτίνας».

Ειδικότερα, η κα Meghan Patrick,υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της διοίκησης U.S. Military Sealift, αναφέρει πως το ναυλωμένο από το ναυτικό των ΗΠΑ, τάνκερ Maersk Peary αναχώρησε από το λιμάνι της Σούδας στις 25 Σεπτεμβρίου, διεξάγοντας εργασίες ρουτίνας.


Στην συνέχεια η κα Patrick, αναφέρει ότι το πλοίο , ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα, πραγματοποίησε συνηθισμένη (ρουτίνα) συντήρηση των εσωτερικών δεξαμενών του.

Καταλήγοντας στην απάντηση του ναυτικού των ΗΠΑ προς το Flashnews.gr, αναφέρονται , αυτά που έχει ήδη γράψει το Flashnews.gr, δηλαδή πως το Maersk Peary έχει μακροχρόνια ναύλωση από το πολεμικό ναυτικό, για να μεταφέρει προιόντα πετρελαίου για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

"Good morning,

The U.S. Navy's Military Sealift Command-chartered tanker MV Maersk Peary departed the port of Souda Bay, Greece, on Sept. 25, conducting routine operations. While operating in international waters off the coast of Greece, MV Maersk Peary conducted routine maintenance on its internal holding tanks. MV Maersk Peary is under long-term charter to MSC to transport refined petroleum products for the U.S. Department of Defense, primarily between commercial refineries and DOD storage and distribution facilities worldwide.

Very respectfully,

Meghan Patrick"

Και επειδή, ουδείς έχει αμφισβητήσει πως το Maersk Peary , είναι τάνκερ και πως μεταφέρει πετρελαιοειδή και ειδικά στην βάση της Σούδας, καύσιμα για τα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Τα βασικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Γιατί το συγκεκριμένο πλοίο απέπλευσε από την ασφαλή προβλήτα της βάσης στο Μαράθι για να κάνει τις «εργασίες ρουτίνας»;

Γιατί έκοβε βόλτες επι δύο 24ωρα ανοιχτά της δυτικής Κρήτης, σε χρονικό διάστημα που «συνέπεσε» με τις «δονήσεις» που αναστάτωσαν τους πολίτες;

Η συντήρηση των δεξαμενών του πλοίου, δεν μπορούσε να γίνει στην βάση (ειδικά όταν είναι γνωστό πως υπάρχει ειδική υπηρεσία για να παραλαμβάνει τα σεντινόνερα κλπ) ή καθάρισε τις δεξαμενές του μεσοπέλαγα ; !

Η χρήση της συσκευής υποθαλάσσιων ερευνών AIR GUN η οποία μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα σαν και αυτά που έγιναν αισθητά, απαιτεί μόνο ειδικό ερευνητικό πλοίο ή μπορεί να γίνει και από άλλο πλοίο στο οποίο έχει προστεθεί ανάλογος εξοπλισμός;

Πάντως το δεδομένο είναι ότι, τουλάχιστον το Ναυτικό των ΗΠΑ, είχε την ευαισθησία να απαντήσει σε κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Από την Ελληνική πολιτεία, οι πολίτες ακόμη περιμένουν…..

Δείτε όλες τις κινήσεις του Maersk Peary απο το aprs.fi
flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ