2012-09-28 09:54:59
Φωτογραφία για ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Δηλώνει η Ernst & Young

Οι νέες παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων έχουν μειώσει αισθητά τον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης στο προσεχές διάστημα, όμως η ευρύτερη πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης δε βοηθά στην αποκατάσταση, μακροπρόθεσμα, της σταθερότητας στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ernst & Young για την Ευρωζώνη, οι οποίες περιλαμβάνονται στην έκδοση του «Eurozone Forecast Φθινόπωρο 2012», η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται καθώς η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει αυξανόμενη ανεργία, μείωση των επενδύσεων και περαιτέρω δημοσιονομική λιτότητα.

Όπως προβλέπει η Ernst & Young, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,5% φέτος και θα αυξηθεί οριακά κατά 0,1% το 2013. Όμως, καθώς η οικονομία της περιοχής ανακτά την ισορροπία της και η δημοσιονομική πειθαρχία αρχίζει να χαλαρώνει, αναμένεται ότι το ΑΕΠ θα ανακάμψει. Ωστόσο, η ανάπτυξη στην περιοχή θα περιορισθεί, για πολλά ακόμα χρόνια, εξαιτίας της ανησυχίας για σταθερότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους.


Αναφορικά με την Ελλάδα η Ernst & Young αναφέρει ότι «η κυβέρνηση πραγματοποίησε νέο γύρο σκληρών πολιτικών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της. Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τον μηχανισμό στήριξης προς την Ελλάδα έχει μετατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου. Στη παρούσα φάση, το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν έχει διασφαλισθεί».

«Οι επιδόσεις της οικονομίας μέχρι στιγμής για φέτος ήταν χειρότερες από τις επίσημες προβλέψεις. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δυσκολεύεται να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Το Μάρτιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτίμησε, ότι για να μειώσει η Ελλάδα τη σχέση χρέους/ΑΕΠ στο 120% μέχρι το 2020, θα πρέπει το ισοζύγιο του προϋπολογισμού να βελτιωθεί και να φθάσει το 7% του ΑΕΠ μέχρι το 2014, με την κυβέρνηση να επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ από το 2014. Ωστόσο αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο χωρίς περαιτέρω διαγραφή του δημοσίου χρέους», εκτιμά η Ernst Young.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ