2012-09-27 13:25:03
Φωτογραφία για Έως τις 19 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 33% του ΟΠΑΠ
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 33% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει στον Οργανισμό Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου. Οι  ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να τεκμηριώσουν ότι πληρούν όλα τα κριτήρια που περιγράφονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία. Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την 19η Οκτωβρίου 2012 (19:00 ώρα Ελλάδος).

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, με την επιφύλαξη του δικαιώματος του ΤΑΙΠΕΔ να εισάγει ενδιάμεση φάση, η οποία θα αφορά στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών.

- Κατά την πρώτη φάση, οι υποψήφιοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία με την υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.


- Κατά τη δεύτερη φάση, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Η Deutsche Bank AG, παράρτημα Λονδίνου και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και η Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και η Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες, ενεργούν ως νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση, ο Γιάννης Εμίρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε τα εξής: «Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης του συνολικού εθνικού σχεδίου επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Στόχοι του προγράμματος είναι η προσέλκυση νέων επενδυτικών κεφαλαίων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το άνοιγμα των αγορών στον ανταγωνισμό. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ θα εκτελεσθεί με απόλυτη διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ώστε να συνδράμει αποφασιστικά στους στόχους αυτούς.»

Ο ΟΠΑΠ συστάθηκε το 1958 και από το 2001 οι μετοχές του διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα για την οργάνωση, λειτουργία και διεξαγωγή συγκεκριμένων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. Το 2000 παραχωρήθηκε στην ΟΠΑΠ Α.Ε. το αποκλειστικό δικαίωμα να διεξάγει 13 τυχερά παίγνια στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Η παραχώρηση παρατάθηκε πρόσφατα για 10 ακόμη χρόνια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2030.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει την αποκλειστική 10ετή άδεια, για τη λειτουργία 35.000 παιγνιομηχανημάτων, από τα οποία 16.500 θα διαχειρίζεται ο ίδιος ενώ τα υπόλοιπα 18.500 θα τα διαχειρίζονται παραχωρησιούχοι του.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένταση μεταξύ Κάρολ-Μανωλά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένταση μεταξύ Κάρολ-Μανωλά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ