2012-09-25 19:05:22
Φωτογραφία για ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
Παρά το ότι από πλευράς κυβέρνησης είτε σε επίπεδο υπουργείου Εργασίας είτε σε επίπεδο Μαξίμου η συζήτηση για άνοιγμα περαιτέρω κεφαλαίων όσον αφορά στα εργασιακά ζητήματα κόπηκε, εν τούτοις το θέμα των αποζημιώσεων εξακολουθεί να υφίσταται.

Με το e-mail που είχε στείλει η τρόικα προς το υπουργείο Εργασίας η τρόικα ζητούσε μεταξύ άλλων να αλλάξει για λόγους μείωσης εργατικού κόστους το καθεστώς της αποζημίωσης. Με συνέντευξή του ο Γιάννης Βρούτσης είχε αντιταχθεί σε επιπλέον παρεμβάσεις στα εργασιακά με το σκεπτικό ότι οι έως τώρα παρεμβάσεις δεν έχουν αποτιμηθεί επαρκώς, όμως πληροφορίες της εφημερίδας «Ημερησία» αναφέρουν πως εντός της κυβέρνησης μελετώνται συγκριτικά στοιχεία για τις αποζημιώσεις απόλυσης στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τόσο το ύψος τους όσο και το χρόνο προειδοποίησης.

Στελέχη τα οποία επικαλείται η εφημερίδα μιλούν για μεγάλη απόκλιση της χώρας μας σε σχέση με το κοινοτικό καθιερωμένο και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, αν δεν υπάρξει τελικά παρέμβαση στο πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ, να γίνει αναφορά στην έκθεση της τρόικας.


Όσον αφορά στο τι ισχύει στην Ελλάδα, αυτό που οι τροϊκανοί θεωρούν πως πρέπει να αλλάξει είναι ο χρόνος προειδοποίησης υπό την έννοια ότι πρέπει να ελαττωθεί σημαντικά, όπως και το ύψος της αποζημίωσης. Ωστόσο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η μείωση της αποζημίωσης γίνεται με βάση το χρόνο προειδοποίησης, ενώ το ύψος της αποζημίωσης έχει να κάνει με το ότι η προστασία που παρέχει η χώρα μας στους απολυμένους κρίνεται ανεπαρκής σε σχέση με ό,τι εν γένει εφαρμόζεται στην υπόλοιπη ΕΕ.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O ΠΑΟΚ το προβάδισμα...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"O ΠΑΟΚ το προβάδισμα..."
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ