2012-09-25 18:59:03
Φωτογραφία για Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: Βλασφημία η κατάργηση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας
από το Γραφείο Τύπου

Με αφορμή τη σύλληψη του νεαρού στην Εύβοια, ο οποίος διατηρούσε σελίδα στο facebook με σατυρικό περιεχόμενο, από το γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση Με εντυπωσιακή ταχύτητα, η ελληνική Δικαιοσύνη έσπευσε να συλλάβει τον 27 άνδρα από τα Ψαχνά Ευβοίας, ο οποίος διατηρούσε στο facebook σελίδα με σατυρικό περιεχόμενο, βασίζοντας τη σύλληψη αυτή στα αναχρονιστικά άρθρα 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα, περί βλασφημίας.

Μόνο ως κωμική μπορούμε να θεωρήσουμε αυτή τη σπουδή, την ώρα που ο ελληνικός Λαός πληροφορείται ότι μετά από δύο χρόνια ο αρμόδιος εισαγγελέας αδυνατεί να διαβιβάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο το φάκελο με τις υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος, υπόθεση στην οποία, φέρονται εμπλεκόμενα και πολιτικά πρόσωπα, με την αιτιολογία ότι η έρευνα «εκκρεμεί».

Ίσως, θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσουμε το περιεχόμενο της λέξης «βλασφημία» και να σκεφτούμε σοβαρά τι μας προσβάλλει περισσότερο. Η «βλάσφημη» σάτυρα ενός νεαρού ή η συνεχιζόμενη βλασφημία εις βάρος του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και του ελληνικού Λαού;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αργούν Γκαρσία και Βιβιάν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αργούν Γκαρσία και Βιβιάν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ