2012-09-25 13:27:04
Φωτογραφία για Επίκαιρη ερώτηση του Ν. Τσούκαλη για τη διερεύνηση από το ΣΔΟΕ υποθέσεων πολιτικών προσώπων
από το Γραφείο Τύπου

Στις 2 Σεπτεμβρίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών ζητούσε να πληροφορηθεί εάν το ΣΔΟΕ, ερευνά υποθέσεις πολιτικών προσώπων, πόσοι είναι οι φάκελοι που διερευνώνται, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποια φάση βρίσκεται.

Ο υπουργός Οικονομικών στις 20 Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της αποστολής του διενεργεί ελέγχους για το πόθεν έσχες, με στόχο την αποκάλυψη και πάταξη κρουσμάτων της διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο. Και συνέχισε: «Είναι λοιπόν φυσικό, το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου». Συμπλήρωσε δε ότι «ειδικότερα, κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων».


Μετά την απάντηση του υπουργού ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης, επανήλθε με Επίκαιρη Ερώτηση η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος θέτει εκ νέου σειρά ερωτημάτων που έμειναν αναπάντητα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, σε ερώτηση που καταθέσαμε ζητήσαμε να πληροφορηθούμε εάν το ΣΔΟΕ, ερευνά «υποθέσεις πολιτικών προσώπων για τις οποίες έχει ανοίξει φακέλους». Θέταμε επίσης το ερώτημα «πόσοι είναι οι φάκελοι που διερευνώνται, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή;»

Η απάντηση που μας απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2012 είναι ελλιπής καθώς το μόνο στοιχείο που έθεσε υπόψιν μας είναι ότι οι έρευνες του ΣΔΟΕ αφορούν 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων.

Κατόπιν αυτού επανερχόμαστε και θέτουμε εκ νέου τα ερωτήματα:

-Πότε ξεκίνησαν οι έρευνες για τις υποθέσεις των 32 πολιτικών προσώπων, σε ποια φάση βρίσκονται και πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματά τους;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ