2012-09-21 17:25:27
Φωτογραφία για Reuters: Μετά τις αμερικάνικες εκλογές η έκθεση της τρόικας!
Το σενάριο που ψιθυριζόταν εδώ και εβδομάδες στους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους της Ευρώπης, προκειμένου να αιτιολογηθεί η «χαλαρότητα» με την οποία προχωρούσαν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-τρόικας φέρνει στο προσκήνιο το Reuters.

Το διεθνές πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και διπλωματών, οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους, σύμφωνα με τις όποιες η δημοσιοποίηση της έκθεσης πρόοδου της τρόικας για την Ελλάδα θα γίνει μετά τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν το αμέσως προηγούμενο διάστημα ότι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει από τις Βρυξέλλες να μην προχωρήσουν πριν τις εκλογές σε κάποια κίνηση που θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προκειμένου οι ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις να μη θέσουν εν κινδύνω την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Αυτές τις φήμες επιβεβαίωσε ένας εκ των ανωνύμων «πληροφοριοδοτών» του Reuters, λέγοντας ότι «ο Ομπάμα δεν θέλει τίποτα σε μακροοικονομική κλίμακα να ταράξει την παγκόσμια οικονομία πριν τις 6 Νοεμβρίου».

Αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι είναι εξαιρετικά πιθανή η νέα καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για την Ελλάδα. Ερωτηθείς αν πρόκειται για αίτημα της Ουάσινγκτον, απάντησε ότι «δεν θέλουν εκπλήξεις».

http://www.matrix24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ