2012-09-20 07:38:23
Φωτογραφία για Συνάντηση «μετ’ εμποδίων» Ερντογάν – Τζαλίλι στην Άγκυρα
Mισή ώρα έστησε ο Ταγίπ Ερντογάν το ΓΓ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Σαϊντ Τζαλίλι, στη συνάντηση που είχαν οι δυο τους χθες στην Άγκυρα, με τη Χουριέτ να επισημαίνει ότι τον Ιρανό αξιωματούχο δεν τον υποδέχθηκε κανείς στο πρωθυπουργικό γραφείο.Η Σαμπάχ κάνει λόγο για κακή συνεννόηση καθώς πριν από τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, είχε προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Τζαλίλι με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, η οποία όμως άλλαξε ώρα την τελευταία στιγμή.

Η Μιλλιέτ ωστόσο αναφέρει ότι ίσως ο Ταγίπ Ερντογάν σκοπίμως άφησε τον κ. Τζαλίλι να περιμένει, σε αντίποινα για την ακύρωση του δείπνου του με τον Πρόεδρο του Ιράν στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.Η Σαμπάχ γράφει ότι Ερντογάν και Τζαλίλι συζήτησαν για δύο ώρες σχετικά με τις συνομιλίες στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τις εξελίξεις στη Συρία αλλά και τη στάση του Ιράν στο θέμα της τρομοκρατίας.

Η Τούρκιγιε αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά τόνισε το θέμα παρείσφρησης τρομοκρατών του ΡΚΚ στην Τουρκία από τα σύνορα με το Ιράν και ζήτησε από την Τεχεράνη να λάβει μέτρα γι’ αυτό. Ο δε Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε στον Ιρανό αξιωματούχο ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα και η Τεχεράνη πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
ONLYCY.COM
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ