2012-09-20 00:17:36
Φωτογραφία για Η εορτή του αγίου Ευσταθίου στον άγιο Ανδριανό Ναυπλίας
Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ευστάθιου στο πανέμορφο εκκλησάκι τουΑγίου στην είσοδο του χωριού Αγίου Αδριανού 5κμ από το Ναύπλιο.

Η εορτή τουΑγίου τιμάται όλως ιδιαίτερος στην περιοχή μιας και είναι η μοναδική εκκλησίαστο Ναύπλιο. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρουκ. Καλλίνικος, παρουσία πλειάδα ιερέων από Ναύπλιο και Αργος. Τον Άγιο τιμάνεκάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος .Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι είναι χτισμένο σεμικρό λόφο γεμάτο πεύκα και έλατα.

ΒΙΟΣ ΑΓΙΟΥ

Ονομαζόταν Πλακίδας και ήταν στρατηλάτης στη Ρώμη. Μεταστράφηκε στη χριστιανικήπίστη με θεοσημία. Ενώ κυνηγούσε είδε ένα ελάφι που είχε ανάμεσα στα κέρατά τουένα σταυρό και άκουσε φωνή, η οποία τον καλούσε στην αληθινή πίστη. Βαπτίσθηκεμε το όνομα Ευστάθιος και τον ακολούθησε η γυναίκα του Τατιανή, που πήρε τοχριστιανικό όνομα Θεοπίστη, καθώς και οι δύο γιοι τους, Αγάπιος και Θεόπιστος.Σε κάποιο ταξίδι του έχασε και την οικογένεια και το βιος του κι αναγκάσθηκε ναζητιανεύει για να ζήσει
. Τον επανέφεραν όμως στο στράτευμα και μετά από τη νίκηπου κέρδισε, αποκαταστάθηκε στο προηγούμενο αξίωμά του, ενώ παράλληλα βρέθηκε ηοικογένειά του. Επί Αδριανού (117-138), επειδή αρνήθηκε να προσφέρει θυσία σταείδωλα, γνώρισε μαρτυρικό θάνατο μαζί με όλη την οικογένειά του.

Η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη τους στις 20 Σεπτεμβρίου.

Απολυτίκιο, Ήχος δ΄

«Οἱ Μάρτυρές σου Κύριε, ἐν τῇ ἀθλήσει αὐτῶν,στεφάνους ἐκομίσαντο τῆς ἀφθαρσίας, ἐκ σοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν· σχόντες γὰρ τὴν ἰσχύνσου, τοὺς τυράννους καθεῖλον, ἔθραυσαν καὶ δαιμόνων, τὰ ἀνίσχυρα θράση. Αὐτῶνταῖς ἱκεσίαις, Χριστὲ ὁ Θεός, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ