2012-09-20 00:11:11
Φωτογραφία για Πολύ... τυχερός ο Κυριάκος
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε τη δουλειά του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το πράττει στην "απολίτιστη" Bundesliga, επέστρεψε στη Γερμανία και δεν ασχολήθηκε με τα ρεπορτάζ που αποκάλυπταν τη "δυσαρέσκεια" που υπάρχει για αυτόν στον Ολυμπιακό λόγω της "προκλητικής" συμπεριφοράς του. Ξέρει καλά πως είναι ευλογημένος μακριά από την ελληνική μιζέρια.

Η αντίδραση και η γκρίνια που σκέπασε το «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε να ξεχαστεί στο "άψε σβήσε" το χειροκρότημα προς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο τη στιγμή της βράβευσης, είναι δείγμα κακής ελληνικής νοοτροπίας και χαρακτηριστικό μιας συμπεριφοράς φιλάθλων που δεν έχουν μάθει να χάνουν και που έχουν ως μοναδική δικαιολογία εκνευρισμού την αποδυνάμωση της ομάδας τους σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Φυσιολογική αντίδραση εν μέρει, αν αναλογιστεί κανείς πως στο ελληνικό πρωτάθλημα του ανύπαρκτου ανταγωνισμού, ο Ολυμπιακός έχει μάθει να κερδίζει κάθε Κυριακή ή έστω να χάνει κάθε Καθαρά Δευτέρα. Μέχρι εκεί όμως. Όχι παραπάνω. Οτιδήποτε άλλο πέρα από τη νίκη, θεωρείται αποτυχία. Η αγάπη για τους τίτλους έχει γίνει μανία.


Αυτή, λοιπόν, η ψυχοσύνθεση «προκλήθηκε» από έναν ποδοσφαιριστή που έκανε τη δουλειά του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το πράττει στην «απολίτιστη» Μπουντεσλίγκα. Παθιασμένα, μαχητικά, με εφηβικό παρορμητισμό, με ενθουσιασμό.

Βρισιές, "καντήλια" και μούντζες. Αυτά έλαβε ως αντάλλαγμα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για ένα καθαρό γκολ που δεν μέτρησε και είχε το θράσος να πανηγυρίσει τη νίκη της Σάλκε.

Δεν κοκκίνισαν καν τα μάγουλά του. Τίποτα δε σεβάστηκε. Ούτε καν το γεγονός ότι έφυγε από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και σώθηκε. Ούτε του πέρασε από το μυαλό πως μακριά από εδώ εξελίχθηκε ως ποδοσφαιριστής, ως επαγγελματίας και έφτασε να παίζει βασικός στην εθνικής Ελλάδας στα 20 του χρόνια.

Ο ίδιος έκανε τη δουλειά του, επέστρεψε στη Γερμανία και δεν ασχολήθηκε με τα ρεπορτάζ τα οποία αποκάλυπταν τη «δυσαρέσκεια» που υπάρχει για αυτόν στο λιμάνι λόγω της «προκλητικής» συμπεριφοράς προς τον Μοδέστο.

Στη συνέχεια, αφού απάντησε σε ανθρώπους που είχε να πει κάτι μαζί τους, ενεργοποίησε την "προώθηση" στο τηλέφωνό του και απέφυγε πιθανές συζητήσεις που θα μετέτρεπαν μια φυσιολογική ποδοσφαιρική συμπεριφορά σε έγκλημα άξιο τιμωρίας.

Όσο για το αν ενοχλήθηκε από αυτά που άκουσε ή διάβασε; Ξέρει καλά πως είναι ευλογημένος που ξέφυγε από την ελληνική μιζέρια και κατάφερε να απολαμβάνει το πραγματικό ποδόσφαιρο σε μια χώρα που κατηγορούμε, αλλά ποτέ δεν θα φτάσουμε.

contra.gr
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ