2012-09-19 13:12:29
Φωτογραφία για ΝΤΟΡΣΕΪ : ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ SUPER ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού, Τζόϊ Ντόρσεϊ, μίλησε στο "gazzetta.gr", αποκαλύπτοντας το μυστικό της περσινής επιτυχίας, αλλά και το πιο δύσκολο καλοκαίρι της καριέρας του.

Ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο σαν λύση της τελευταίας στιγμής, μετά την αποπομπή ως ακατάλληλος από την Κάχα Λαμποράλ και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και μέσα σε έξι μήνες, έγινε τόσο περιζήτητος, που η υπόθεση ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, διήρκεσε σχεδόν έναν μήνα και εξελίχθηκε σε σίριαλ... Είχε προηγηθεί, όμως, η σημαντική συμβολή του στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια, στη διάρκεια μίας σεζόν, που οι “ερυθρόλευκοι” φορμαρίστηκαν στην κατάλληλη στιγμή και ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά.

Ο λόγος για τον Τζόϊ Ντόρσεϊ, που “έδεσε” όλη την άμυνα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς και είχε σημαντική συμβολή στο περυσινό αγωνιστικό “θαύμα” των Πειραιωτών
. Ο 28χρονος σέντερ (2,04), απόφοιτος του Μέμφις, με μικρό πέρασμα από το ΝΒΑ (Χιούστον, Σακραμέντο και Τορόντο), ανταμείφθηκε για την σπουδαία απόδοσή του με διετές συμβόλαιο και λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν, μίλησε στο gazzetta.gr για τον εφετινό και τον περυσινό Ολυμπιακό, το πρώην και τον νυν προπονητή του, του συμπαίκτες-φιλαράκια και το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε - Λίγοι περίμεναν ότι το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας σου με τον Ολυμπιακό, θα εξελισσόταν στο σίριαλ του καλοκαιριού και με κανέναν άλλον παίκτη, οι “ερυθρόλευκοι” δεν δυσκολεύτηκαν τόσο πολύ να έρθουν σε συμφωνία. Γιατί άργησες να αποφασίσεις τόσο πολύ;

«Άστα φίλε, ήταν πολύ ψυχοφθόρα περίοδος! Ίσως ήταν η πιο δύσκολη απόφαση στην καριέρα μου έως τώρα... Οι Μπόστον Σέλτικς και οι Νιου Όρλεανς Χόρνετς μου τηλεφωνούσαν σχεδόν κάθε μέρα και με έκαναν να νιώθω ότι το παιδικό μου όνειρο, να παίξω κάποια στιγμή στο ΝΒΑ με εγγυημένο συμβόλαιο, βρίσκεται κοντά στην πραγματοποίησή του. Από την άλλη πλευρά, είχα στο μυαλό μου όλη αυτή την υπέροχη κατάσταση που έζησα πέρυσι εδώ και τους δύο σημαντικούς τίτλους που κατακτήσαμε με τα παιδιά και πραγματικά δεν ήταν εύκολο να αποφασίσω...»

- Τελικά, όμως, επέστρεψες...

«...και να σου πω κάτι... Κανείς δεν στενοχωρήθηκε με την απόφασή μου να ανανεώσω στον Ολυμπιακό! Μόλις υπέγραψα το συμβόλαιό μου, ο coach των Χόρνετς, Μόντι Γουίλιαμς, μου τηλεφώνησε και με συνεχάρη και αυτό με έκανε ακόμη περισσότερο ικανοποιημένος με την απόφαση μου...»

- Στη διάρκεια της περιόδου που ήσουν ακόμη αναποφάσιστος, ο λογαριασμός σου στο twitter κατακλύστηκε από πάμπολλα μηνύματα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που σου ζητούσαν να επιστρέψεις... Έπαιξε καθόλου ρόλο αυτό στην τελική σου απόφαση;

«Σίγουρα, δεν το συζητάω... Το να εισπράττεις τόσο ζεστό καλωσόρισμα από τους φιλάθλους είναι σπουδαίο πράγμα γιατί δείχνει ότι έχουν εκτιμήσει την προσπάθειά και τις ικανότητές σου. Αισθάνθηκα λίγο σαν το κολέγιο, όταν πρωτοπήγα στο πανεπιστήμιο του Μέμφις και οι φίλαθλοι με υποδέχθηκαν εκπληκτικά... Αναμφίβολα, η επιθυμία των φιλάθλων να επιστρέψω, έκανε την απόφασή μου πιο εύκολη...»

- Για ένα διάστημα, πάντως, η υπόθεση της ανανέωσής σου, φαινόταν μάλλον προς το χαμένη...

«Έχεις δίκιο, ήμουν κοντά στο να μην γυρίσω! Όταν έφυγα από την Αθήνα και επέστρεψα στις Η.Π.Α., πήγα κατ‘ ευθείαν στη Βοστόνη κι έκανα πολλές προπονήσεις με τους Σέλτικς... Τους άρεσα και από τότε, έρχονταν σχεδόν καθημερινά σε επαφή μαζί μου, ζητώντας μου να υπογράψω άμεσα συμβόλαιο... Δεν ήθελα, όμως, να πάρω μία τόσο γρήγορη και βεβιασμένη απόφαση και να κλείσω όλες τις πόρτες, που παρέμεναν ακόμη ανοιχτές για μένα... Ήθελα να το σκεφτώ καλά και παρ‘ ότι πέρασα ένα διάστημα μέσα στο... απόλυτο stress, μόλις προσγειώθηκα στην Αθήνα και συνάντησα τα φιλαράκια μου στην ομάδα, αμέσως σκέφτηκα ότι πήρα την καλύτερη απόφαση για μένα...»

- Πέρυσι περιόρισες σημαντικά την δράση του Μάϊκ Μπατίστ, ενώ φέτος δεν πρόλαβε καλά-καλά να ολοκληρωθεί η προετοιμασία και ήδη έχεις ένα σπασμένο ταμπλό στο ενεργητικό σου... Να υποθέσουμε ότι ήδη έχουν φτάσει στα αυτιά σου, ότι οι προσωπικές σου μονομαχίες με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη αναμένονται από τους οπαδούς της ομάδας σου, με μεγάλη ανυπομονησία...

«Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το να κερδίσω μία προσωπική μονομαχία... Ξέρω βέβαια, πόσο ελκυστικό είναι για τους φιλάθλους και τις μεταξύ τους συζητήσεις και πλάκες, αλλά εγώ είμαι επαγγελματίας και δεν το βλέπω έτσι, γιατί αν είχα μία τέτοια προσέγγιση και στόχευα μόνο στο πως θα κατατροπώσω τον αντίπαλό μου, θα κοίταγα μόνο το δέντρο και θα έχανα το δάσος! Αυτό που με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε σαν ομάδα και πως θα λειτουργήσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας...»

- Μέχρι στιγμής, με όπλο την ομοιογένεια που υπάρχει από πέρυσι, λόγω της διατήρησης του βασικού κορμού της ομάδας, ο Ολυμπιακός μοιάζει με “ήρεμη δύναμη” και το αγωνιστικό πρόσωπο που έχει δείξει στα φιλικά παιχνίδια (5-0) είναι πάρα πολύ θετικό...

«Κι εγώ έχω εντυπωσιαστεί... Είναι σαν να ξεκινήσαμε από ‘κει που σταματήσαμε πέρυσι... Ακόμη και τα δύο παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι, έχουν προσαρμοστεί τόσο καλά, που δεν μοιάζουν με νεοφερμένους... Πραγματικά παίζουμε πολύ καλά, έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση μετά τα περυσινά μας κατορθώματα και όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι από την πρόοδο που έχουμε κάνει... Να ‘στε σίγουροι ότι και φέτος θα είμαστε πολύ καλοί... Έχουμε πολύ καλή ομάδα...»

- Αν σου ζητούσαμε να μας πει ποιο ήταν το κλειδί της περυσινής επιτυχίας, τι θα μας έλεγες;

«Η στενή φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ σχεδόν όλων των παικτών, έξω από το γήπεδο... Όταν έχεις τόσο καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες σου και περνάς ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο μαζί τους, τότε είναι πιο εύκολο να ταιριάξεις και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί ακόμη και τα κακώς κείμενα, βρίσκεις τον τρόπο να τα ξεπεράσεις χωρίς εντάσεις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο...»

- Και κάτι τελευταίο... Πέρυσι προπονητής ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς... Φέτος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας... Τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες;

«Δεν θα το έθετα έτσι! Τόσο ο περυσινός, όσο και ο εφετινός coach είναι προπονητής των παικτών και μιλάμε πολύ για όλα... Έχω πολύ θετικές εντυπώσεις από την έως τώρα συνεργασία μου και το τεχνικό τιμ δουλεύει πολύ μαζί με τις post-up κινήσεις μου, αλλά και με την βελτίωσή μου στις βολές...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μιλάμε με τον ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Μιλάμε με τον ΠΑΟΚ"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ