2012-09-19 05:00:03
Φωτογραφία για Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για προσβολή του Μωάμεθ
Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε έναν χριστιανό Κόπτη σε εξαετή φυλάκιση διότι προσέβαλε το πρόσωπο του προφήτη Μωάμεθ και του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, όπως ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μπισόι αλ Μπεχέιρι, Κόπτης δάσκαλος καταγόμενος από την επαρχία Σοχάγκ (κεντρική Αίγυπτος), καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για προσβολή του Ισλάμ, διότι δημοσίευσε γελοιογραφίες του προφήτη στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Η έδρα του επέβαλε άλλα δύο συμπληρωματικά έτη φυλάκισης διότι αναφέρθηκε προσβλητικά κατά του προέδρου Μόρσι και άλλον ένα χρόνο για εξύβριση του προσώπου που του άσκησε μήνυση για τη δημοσίευση των γελοιογραφιών.

Η καταδίκη συμπίπτει χρονικά με την έκρηξη των αντιδράσεων που πυροδότησε στον μουσουλμανικό κόσμο η προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων».

Πολλοί κύκλοι στην Αίγυπτο φοβούνται πως η υπόθεση που άνοιξε με την ταινία θα οξύνει ακόμη περισσότερο το μίσος κατά της κοινότητας των Κοπτών - που αποτελεί το 6 με 10% των 82 εκατ. κατοίκων της χώρας - η οποία ήδη αποτελεί στόχο πολλών διακρίσεων και βιαιοπραγιών το τελευταίο διάστημα.
real
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ