2012-09-15 08:51:30
Φωτογραφία για Κοινή συνεδρίαση του... όλου ΠΑΣΟΚ
Την εφαρμογή στην πράξη κατά την ψηφοφορία για το σκληρό πακέτο μέτρων που έρχεται αυτού που απεφεύχθη την τελευταία στιγμή στην υπόθεση της τροπολογίας για τη Siemens, της διαρροής βουλευτών, επιχειρεί να αποτρέψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έχοντας λάβει το «σήμα κινδύνου» για την συνοχή στο εσωτερικό του κόμματος, από τυχόν απώλειες βουλευτών στην επικείμενη ψήφιση των μέτρων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί την Τρίτη το μεσημέρι στην Ιπποκράτους κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης, των γραμματέων των τομέων του κόμματος και των μελών Περιφερειακής Πολιτικής. Το... όλον ΠΑΣΟΚ δηλαδή, θα συγκεντρωθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για να ενημερωθεί αναλυτικά από τον πρόεδρό του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στην ευρεία σύσκεψη, συνέχεια των επαφών του με «γκρουπ» βουλευτών - όπου πάντως δεν βρήκαν θέση οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ
. Βενιζέλος αναμένεται να εμφανίσει εκ νέου την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής ως «δεδομένη», καθώς προβλέπεται ρητά από την ισχύουσα σύμβαση, όπως συνηθίζει να λέει, επιχειρώντας να πείσει πως αν αλλάξουν προς το καλύτερο τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, μέρος των μέτρων δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί.

Θα επιμείνει ακόμα στην ανάγκη πιέσεων για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του EFSF ή για επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στην Ελλάδα, με σκοπό την απομείωση του χρέους. Θα τονίσει την επιμονή του κόμματος στη λήψη κοινωνικά δίκαιων κατά το δυνατόν μέτρα, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να μην πειραχτούν τα αναπηρικά επιδόματα, τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων και να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Αναμένεται να σημειώσει ακόμα τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στις αποφάσεις, τονίζοντας την πρόταση που έκανε στον πρωθυπουργό να «εκμεταλλευθεί» στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις συνομιλίες των κρίσιμων υπουργείων με την τρόικα. Τέλος, δεν αποκλείεται να θελήσει να στείλει εκ νέου το μήνυμα στους εταίρους μας ότι ο μόνος τρόπος για να χάσουν οι πολίτες των κρατών τους από την Ελλάδα, είναι να βρεθεί αυτή εκτός ευρώ, ζητώντας και πάλι να σταματήσουν οι δηλώσεις που καλλιεργούν αρνητικά στερεότυπα εις βάρος της χώρας μας.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ