2012-09-12 03:55:49
Φωτογραφία για Τρίκαλα: «Τσιτσάνεια 2012» εκπληκτική σκηνική παρουσία
Μπορεί τα ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΑ να μην έχουν την αίγλη και την απήχηση προηγούμενων χρόνων, που οφείλεται στην γενικότερη οικονομική κρίση αλλά απόψε στην τρίωρη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, στήθηκε ένα καταπληκτικό σκηνικό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr στοίχησε 15.000 ευρώ.

Η αποψινή εκδήλωση που την παρακολούθησαν δωρεάν εκατοντάδες Τρικαλινοί, ήταν ένα μουσικοχορευτικό...

αφιέρωμα στο μικρασιάτικο τραγούδι, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, με αναφορές στα μουσικά έργα «Βυζαντινό Εσπερινό» και «Μικρά Ασία» του Τρικαλινού δημιουργού Απόστολου Καλδάρα. Η μουσική και τα τραγούδια της ορχήστρας ««Βασίλης Τσιτσάνης», καθώς και οι χορογραφίες με ιστορικά – παραδοσιακά δρώμενα, που παρουσίασαν με τον πλέον παραστατικό τρόπο, τα χορευτικά συγκροτήματα των Τρικάλων, ταξίδεψαν τον κόσμο δεκαετίες πίσω, σε εποχές πιο δύσκολες, αλλά συνάμα πιο ρομαντικές.


Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν και πολλά πολιτικά πρόσωπα των Τρικάλων.

Στα πλαίσια των ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΩΝ 2012, από το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών», θα παρουσιαστεί το έργο Γρηγόριου Ξενόπουλου, «Το Φιόρο του Λεβάντε», την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 στο ανοιχτό Θέατρο του φρουρίου Τρικάλων.

trikalaola.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ