2012-09-12 03:32:23
Φωτογραφία για Από το Geopolitics χάσαμε το Daily News...
Κάποιες φίλες / φίλοι του ιστολογίου με ρωτούν μέσω ηλεκτρονικών κυρίως μηνυμάτων γιατί αποστασιοποιούμαι συνειδητά ως θεματολογία από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.

Η θεματολογία που σήμερα ακολουθώ οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν ήταν εξαρχής η ίδια. Σαφέστατα είχα ανέκαθεν μία …τάση να υπερασπίζομαι το όνομά μου (Geopolitics & Daily News – στο daily news …λίγο τα χαλάσαμε) και να αναδημοσιεύω κυρίως ειδήσεις όσον αφορά τα δρώμενα της διεθνούς σκηνής, όχι όμως στο βαθμό που το κάνω σήμερα.

Ένας και μοναδικός λόγος υπάρχει που ακολουθώ την συγκεκριμένη τακτική. Δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου που λένε. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε τίποτα και κανέναν. Η πολιτική ζωή της χώρας μοιάζει με ανέκδοτο να μην πω με ζούγκλα. Σήμερα εδώ, αύριο εκεί. Δεν μπαίνω εγώ σαν Λουκάς σε αυτή τη διαδικασία. Δεν τους κάνω και τη χάρη στο δια ταύτα! Το κάνω και για μένα. Η ψυχολογία μου βρίσκεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο σήμερα που δεν θέλω εντέλει να την ρίξω ακόμη παρακάτω.


Διαβάστε περισσότερα Επιπροσθέτως, οι εξελίξεις στη διεθνή σκηνή, προσωπικά πιστεύω ότι θα φέρουν στο προσκήνιο αργά ή γρήγορα το ελληνικό πρόβλημα (ήδη φαίνεται) όχι γιατί κάποιοι δικοί μας τα κάνουν τόσο καλά ή κάποιοι άλλοι μας αγάπησαν …απότομα.

Είναι καθαρά θέμα εξελίξεων. Μέσω της διεθνούς σκηνής μία μέρα θα έρθει με τη σωστή του έννοια το δικό μας πρόβλημα στην επιφάνεια. Αυτό που εμείς δεν μπορούμε ως Κράτος να κάνουμε, θα το πράξουν για εμάς, χωρίς εμάς οι ίδιες οι εξελίξεις!

Ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν ή την Συρία θα φέρει ξαφνικά στην επιφάνεια οικονομικά προβλήματα κρατών που κανένας δεν φαντάζεται. Πάμε σε παρατεταμένη οικονομική και όχι μόνο κρίση. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κράτος που να μην χρωστάει.

Πάμε σε περίεργες καταστάσεις που και οι χιλιομετρικές αποστάσεις λόγω οικονομικής κρίσης θα προσπεραστούν άμεσα και στο έπακρο. Σύμφωνα με κάποιους ο παγκόσμιος χάρτης στην πλειοψηφία του σαφώς θα παραμείνει ίδιος όσον αφορά τις κρατικές οντότητες και τα σύνορα, ωστόσο οι κοινωνικές μάζες θα πιεστούν τόσο που θα αλλοιωθούν πληθυσμοί και θα αλλοιωθούν ολοκληρωτικά ενδεχομένως έθνη.

Πάμε σε περίπου παγκόσμια πολτοποίηση εθνοτήτων υπό το πρίσμα εσωτερικών ανακατατάξεων (πορτοκαλί επαναστάσεις) λόγω της …υποτιθέμενης οικονομικής κρίσης που κάποιοι μας επέβαλλαν χρησιμοποιώντας ως άλλοθι φανταχτερές και φέρουσες με κορδέλες περιτυλιγμένες τύψεις!

Ένα κοινωνικό τσουνάμι ξεκίνησε και κάποιοι το βάφτισαν "αραβική άνοιξη". Στην περίπτωση που ξεφύγει από τις αραβικές χώρες (έτσι θέλει το σχέδιο όπως όλα δείχνουν) θα έχουν οι πολίτες του πλανήτη μας το κάθε δικαίωμα να το βαφτίσουν ανάλογα με την περιοχή της δράσης του!

Τα σύνορα των κρατών στις περισσότερες των περιπτώσεων θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως έχουν, μα στο εσωτερικό της κάθε χώρας ο αέρας δεν θα στριφογυρίζει όπως σήμερα ελεύθερος!

GEOPOLITICS & DAILY NEWS (Λουκάς Δ. Συμπεράς)
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ