2012-09-12 03:32:06
Φωτογραφία για Με 7 δολάρια αγόρασε πίνακα του Ρενουάρ από λαϊκή αγορά!
Με αντίτιμο μόλις… επτά δολάρια αγόρασε μια αμερικανίδα σε τοπικό παζάρι στην πολιτεία της Βιρτζίνια έναν πίνακα του περίφημου γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Ρενουάρ!

Συγκριμένα αγόρασε ένα λαχνό με διάφορα "περίεργα αντικείμενα". Μέσα στο πακέτο του λαχνού υπήρχε μια πλαστική αγελάδα και ένας μικρός πίνακας του Ρενουάρ.

Αφού αγόρασε το λαχνό που της άρεσε η κυρία αυτή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, έσκισε και πέταξε το καφέ χαρτί που κάλυπτε το πίσω μέρος του πίνακα και τον παράχωσε σε μια πλαστική σακούλα. "Η μητέρα της που ήταν εκεί, είδε τη λέξη Ρενουάρ στον πίνακα και είπε ότι θα ήταν καλύτερα να δείξουν το έργο σε κάποιον που είναι ειδικός", λέει η Κρέινερ.

Ο ειδικός είδε αμέσως ότι το έργο ήταν του Ρενουάρ με "τη φωτεινότητα και την πινελιά του. Είναι όμορφο, είναι πολύ όμορφο", δήλωσε η Κρέινερ και πρόσθεσε ότι στο καφέ χαρτί υπήρχε πάντα η ετικέτα της παρισινής γκαλερί "Berheim-Jeune", η οποία πουλούσε έργα του Ρενουάρ.

Έτσι, από μία επένδυση επτά δολαρίων, η αγοράστρια αναμένεται να προσθέσει πολλά χρήματα στον τραπεζικό της λογαριασμό, καθώς σε δημοπρασία ο πίνακας αναμένεται να πωληθεί για περίπου 100.000 δολάρια.

Άγνωστο παραμένει το πώς ο διάσημος πίνακας κατέληξε να πωλείται σε υπαίθρια αγορά. Σε ελεύθερη μετάφραση, ο τίτλος του πίνακα είναι «Τοπίο στην άκρη του Σηκουάνα».
star
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ