2012-09-11 23:48:03
Φωτογραφία για Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η Τρόικα δεν θα κάνει πίσω για τις περικοπές
Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση και το νέο πακέτο μέτρων Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως η επιμήκυνση είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της χώρας και ότι η Τρόικα επιμένει στις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Επίσης, εκτίμησε πως η Τρόικα δύσκολα θα δεχτεί ισοδύναμα μέτρα σε επίπεδο λειτουργικών δαπανών και πρόσθεσε πως το πνεύμα των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ίδιο κλίμα με τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με το protothema.gr

Σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως οι τράπεζες στην ουσία γίνονται κρατικές, αφού δύσκολα οι ιδιώτες θα δεχτούν να συμμετέχουν με το 10% που απαιτείται.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως οι τράπεζες βρίσκονται κάτω από τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους και συμπλήρωσε: «Η στάση μας απέναντι στις τράπεζες πρέπει να είναι και ελεγκτική και αναπτυξιακή, να γίνουν δηλαδή μοχλός ανάπτυξης, για να περάσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ