2012-09-11 10:13:03
Φωτογραφία για Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στη Φωτάδα Τρικάλων! [video]
Ένα μεγάλο κλωνάρι 17 περίπου μέτρων, από υπεραιωνόβιο πλάτανο που βρίσκεται στο πάρκο Φωτάδας, έσπασε το βράδυ της Κυριακής, 2,5 ώρες περίπου μετά τα μεσάνυχτα. Ο θόρυβος που προκλήθηκε από το σπάσιμο και την πτώση του μεγάλου κλωναριού στο έδαφος ήταν εκκωφαντικός και οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους να δουν...

τι συμβαίνει, ενώ ακούστηκε και στα διπλανά χωριά. Οι περισσότεροι που άκουσαν τον παράξενο θόρυβο νυχτιάτικα, νόμισαν πως έγινε κάποιο τροχαίο. Το ευτύχημα είναι πως από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς ακριβώς στο σημείο που έπεσε το κλωνάρι, υπάρχει ένα ξύλινο τραπέζι με δύο παγκάκια, όπου σε καθημερινή βάση είναι το στέκι των εφήβων του χωριού, οι οποίοι ιδίως τα καλοκαίρια κάθονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το βράδυ της Κυριακής όμως για καλή τους τύχη, επειδή η ποδοσφαιρική ομάδα της Φωτάδας, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Τρικάλων, η διοίκηση παραχώρησε δείπνο στους παίχτες σε ψησταριά του χωριού.


Έτσι οι νεαροί δεν πήγαν στο στέκι και γλύτωσαν από του χάρου τα δόντια. Οι κάτοικοι το πρωί της Δευτέρας ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων που ανήκει το χωριό, καθώς το κλωνάρι που στηρίζεται λίγο στα διπλανά κλωνάρια, θα πρέπει να απομακρυνθεί, να καθαριστεί το μέρος και να ελεγχθούν τα υπόλοιπα κλωνάρια αν είναι σάπια.

Σημειωτέο πως το κλωνάρι πρέπει να ζυγίζει πάνω από 4 τόνους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καυσόξυλα, εφόσον ακολουθηθεί η διαδικασία της δημοπρασίας. Το trikalaola.gr βρέθηκε στο χώρο του συμβάντος και κατέγραψε βίντεο και φωτογραφίες. Ο γέρο-πλάτανος που έχει περίμετρο 10 μέτρων, σύμφωνα με την κα Ιουλία Νικλητσιώτη που μίλησε στην κάμερα, είναι περίπου 400 ετών και το κλωνάρι που έσπασε στο εσωτερικό του ήταν σάπιο, ενώ απ’ έξω αυτό δεν φαινόταν. Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.

trikalaola.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ