2012-09-11 10:06:05
Φωτογραφία για Κατήγγειλε την Κύπρο στην ΕΕ η Betfair
Σε επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε η Betfair εξαιτίας της ψήφισης του νομοσχεδίου που ρυθμίζει το στοίχημα και απαγορεύει τον ηλεκτρονικό τζόγο και το ανταλλακτήριο στοίχημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Betfair, ο νόμος ενδεχομένως να εμποδίσει τη λειτουργία των ανταλλακτήριων στοιχημάτων (betting exchanges) υπό την παρούσα τους μορφή στην Κύπρο.

Στην επίσημη της καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Betfair αναφέρει πως οποιαδήποτε απόπειρα απαγόρευσης των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων αποτελεί δυσμενή διάκριση και δυσανάλογη παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, αφού μπορεί να ισχύει μόνο για τους παροχείς ανταλλακτηρίων ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα αθλητικού στοιχήματος παραμένουν ανεπηρέαστα.

Οι κυπριακές αρχές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τον περιορισμό σε αστήρικτες και εσφαλμένες ανησυχίες σε σχέση με τον υποτιθέμενο αυξημένο κίνδυνο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς και το στήσιμο αγώνων.


Ωστόσο, οι κυπριακές αρχές, δεν ήταν σε θέση να προσκομίσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς αυτούς, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα η Betfair παραμένει η μοναδική εταιρεία αθλητικών στοιχημάτων που δεσμεύτηκε για τους στημένους αγώνες, αφού όπως υποστηρίζει συμφώνησε να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε πιθανές περιπτώσεις στημένων αγώνων.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι η Betfair είναι η μόνη εταιρεία, η οποία έχει συνεργαστεί με τις αρχές ποδοσφαίρου και τις νομικές αρχές του κράτους με στόχο την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων στημένων παιχνιδιών που σημειώθηκαν στο παρελθόν.

Μάλιστα, τονίζεται ότι ενόσω η καταγγελία της εταιρείας βρίσκεται ενώπιον της Κομισιόν, η Betfair θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να λειτουργήσει στην Κύπρο.

Ο Επικεφαλής Νομικών και Κανονιστικών Λειτουργιών της Βetfair, Martin Cruddace, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη ψήφιση του νομοσχεδίου στο οποίο έχουν περιληφθεί πρόνοιες που αποτελούν δυσμενή διάκριση για την Betfair και οι οποίες δεν συμβαδίζουν με το κοινοτικό κεκτημένο.

«Ζητήσαμε από την Κομισιόν να επανεξετάσει το θέμα και να εμπλέξει τις αρχές της Κύπρου, με στόχο την επίλυση όλων των ανησυχιών που εγείρουμε στην καταγγελία μας».

Υποστηρίζει εξάλλου ότι «η Βetfair είναι ένας παροχέας υπηρεσιών αθλητικού στοιχήματος που χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και υπευθυνότητα ενώ στο ενεργητικό της έχουν καταγραφτεί συνεργασίες με κυβερνήσεις σε όποια δικαιοδοσία δραστηριοποιείται».

Παράλληλα, τονίζει ότι η Κυπριακή νομοθεσία στρέφεται ενάντια στις Ευρωπαϊκές αρχές περί ελεύθερης αγοράς, συμπληρώνοντας ότι «από την πλευρά μας ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κυπριακή κυβέρνηση, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας στην Κύπρο το καλύτερο στην κατηγορία του προϊόν ανταλλακτηρίου και αξίας αποδόσεων της Betfair».

Πάντως κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της κοινοβουλευτικής επιτροπής Νομικών η οποία εξέτασε πλειστάκις το σχετικό νομοσχέδιο εκπρόσωποι της Betfair εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους αφού η ΟΠΑΠ Κύπρου, η θυγατρική της ως επί το πλείστον ιδιωτικής Ελληνικής μονοπωλιακής εταιρείας, παραμένει ανεπηρέαστη από το νόμο.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
MINI John Cooper Works Countryman
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
MINI John Cooper Works Countryman
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ