2012-09-11 10:09:37
Φωτογραφία για Περιστατικό ρατσιστικής βια εναντίον Ελλήνων στην Γερμανία ; (Μεταπληροφόρηση)
Από την εφημερίδα του Θ. Αναστασιάδη "Πρώτο Θέμα" ενημερωνόμαστε σχετικά με επίθεση που δέχθηκαν Έλληνες μετανάστες από νεοναζί στην Γερμανία. 

Η ίδια "είδηση" κυκλοφορεί ήδη από χθες σε ορισμένα blogs.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ρατσιστική βία σε βάρος συμπατριωτών μας στην Γερμανία από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. 

Άλλωστε έχουν γίνει και συλλήψεις δραστών κατά το παρελθόν.

Το γεγονός της ύπαρξης ρατσιστικής βίας στην Γερμανία είναι αδιαμφισβήτητο, ενώ συχνά Έλληνες είναι θύματα αυτού του είδους επιθετικότητας. 

Στο δημοσίευμα διαβάζουμε τα εξής:

"Δυο Έλληνες μετανάστες στην Bεστφαλία, 35 και 51 ετών έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας από νεαρούς νεοναζί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δύο Έλληνες μετανάστες πουλούσαν εφημερίδες στους δρόμους της πόλης όταν περικυκλώθηκαν από ομάδα νεαρών ακροδεξιών οι οποίοι τους ζήτησαν να τους δείξουν αν έχουν άδεια να πουλάνε εφημερίδες. 


Η ομάδα των νεαρών μελών του κόμματος NDP στη συνέχεια ξυλοκόπησε τους δύο Έλληνες κατηγορώντας τους πως πούλαγαν παράνομα εφημερίδες προκαλώντας νέες ανησυχίες στην κοινότητα των μεταναστών μιάς και το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων από νεοναζί."

ΠΗΓΗ: protothema

Περνώντας την πληροφορία μέσα από μια διαδικασία μεταπληροφόρησης (Ποιος μας πληροφορεί - Τι μας πληροφορεί - Τι έχει να κερδίσει από αυτή την ενημέρωση), παρατηρούμε τα εξής:

Η χρήση των λέξεων "Σύμφωνα με μαρτυρίες" έκφραση η οποία παραπέμπει (συνήθως) στην μη διασταύρωση της πληροφορίας από επίσημες αρχές, ενώ ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί Η ομοιότητα με τα πρόσφατα (απαράδεκτα) περιστατικά από μέλη της Χ.Α. οι οποίοι ζητούν έγγραφα νομιμότητας από μικροπωλητές και στην συνέχεια προβαίνουν σε πράξεις βίας εναντίον τους. 

Η ομοιότητα των περιστατικών και το timing, μας κάνουν λίγο καχύποπτους ώστε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με το περιστατικό ή τις λεπτομέρειες οι οποίες αναφέρονται (παράνομη πώληση εφημερίδων).  

Όπως γράφουμε και παραπάνω τα περιστατικά βίας στην Γερμανία σε βάρος αλλοδαπών είναι γεγονός και δεν τίθενται σε αμφισβήτηση. Επίσης το περιστατικό πιθανόν να αληθεύει απόλυτα, παρόλα αυτά εμείς κρατάμε μια θέση άμυνας σε κάθε περίπτωση που υποψιαζόμαστε χειραφέτηση, από όπου και αν προέρχεται, όσο "καλός" και δείχνει ο σκοπός του.

www.analyze-news.com

Για το analyze-news, Γ.Σ.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ