2012-09-10 15:05:25
Φωτογραφία για Δείτε πως ενα μικρό χωριό αντιστέκεται στη κρίση
Ένα μικρό χωριό, το Πολύδροσο Θεσπρωτίας, αντιστέκεται στην ερήμωση και γίνεται πρότυπο ανάπτυξης.

Όλες σχεδόν οι οικογένειες ίδρυσαν κοινή Αστική Μη Κεδροσκοπική Εταιρία και προγραμματίζουν επενδύσεις. Πέρα από τις τουριστικές υποδομές στην είσοδο του χωριού, ο μεγάλος και κεντρικός στόχος είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όπως τονίζεται από μέλη της αναπτυξιακής εταιρίας στην "Κάτοψη", επιδιώκεται η ενεργητική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εξυπηρέτηση αναγκών της, με την εισαγωγή της χρήσης ΑΠΕ και Υδρογόνου σε αυτόνομα συστήματα , μέσα από τις εξής δράσεις:

Αξιολόγηση αιολικού δυναμικού 4-5 θέσεων. Εγκατάσταση ανεμογεννητριών 1-3 KW διαφόρων τύπων και έλεγχος τους για συγκριτική αξιολόγηση τους. Παραγωγή Υδρογόνου από νερό με χρήση ΑΠΕ. Χρήση Υδρογόνου με εξωτερική καύση για υποκατάσταση συμβατικών καυσίμων στην θέρμανση. Η επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας θα ενισχύσει τον οικολογικό χαρακτήρα του Πολυδρόσου και θα αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης και προόδου και σε αυτή την προοπτική η Αστική Μη Κεδροσκοπική Εταιρία Πολυδροσιτών κινητοποιεί το δυναμικό της μικρής τοπικής κοινωνίας. Πρωτοστάτης σ' αυτή την κίνηση είναι ο χημικός μηχανικός Θωμάς Φώτσης, μόνιμος κάτοικος Πολυδρόσου εδώ και τρεις δεκαετίες. Είχε την ιδέα της πρωτοβουλίας και εργάζεται εντατικά για την άμεση και ολοκληρωμένη υλοποίησή της.
newsbomb
Aniwthoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ