2012-09-10 15:04:05
Φωτογραφία για Αναγνώστης κάνει λόγο για τα θαύματα που περιμένουμε...
Στις μερες μας, δεν πιστευουμε σε μαγικα, ουτε σε δισκοποτηρα και θαυματα. ομως οι Ανθρωποι παντα πιστευαν και ακομα πιστευουν σε προβλεψεις - προφητειες.

Σε ενα παλιο μυθο υπαρχει το σημερινο δισκοποτηρο. Οχι οπως ολοι το φανταζομαστε. Το δισκοποτηρο υπαρχει σαν γνωση και οχι σαν υλικο στοιχειο. Γνωση με συνδυασμό συμπαντικων συμβολων.

Λεγεται οτι στον μυθο, πρεπει να χρησιμοποιηθουν, για αρχη ο χρυσος. Αυτο λογικα θα εχει να κανει με την χημικες και φυσικες ιδιοτητες του. Επειτα, ο χρυσος πρεπει να σχηματισει εναν κυκλο, ωστε να ειναι κλειστο το κυκλωμα. Τα συμπαντικα συμβολα στοχευουν σε σταυρο, δηλαδη σημειο, και σε ενωση - διασπαση πυρινων, πλανητων. Ολη η διαδικασια μπαινει σε ενα λαβυρινθο που ειναι αναγλυφος και χαραγμενος διαμπερες σε σχηματισμο πανω στον χρυσο. Το μοντελο αυτο σε συνδιασμο με το φως του Ηλιου, και με το απλουστερο αλλα πιο σημαντικο το νερο, μπορει να φερει ευφορια στο περιβαλοντα χωρο.


Ο μυθος λεει. οτι δεν θα δωσει πλουτη και αιωνιοτητα, αλλα ψυχικη ηρεμια.

Μηπως ολα αυτα που αναπαραγουν οι πολιτισμοι και οι μυθοι, ακολουθουνται πιστα απο τους σημερινους επιστημονες.

Αν οντως ειναι ετσι το μιλαμε για ενα δαχτυλιδι που ο σχηματισμος του λαβυρινθου εχει τον Μεανδρο. Τα υπολοιπα συμπαντικα συμβολα οπως ο σταυρος που δειχνει ενα σημειο και η στιγμη της ενωσης των πλανητων πριν την εκρηξη, θυμιζουν το μεγα συμπαντικο συμβολο των Δελφων. ΕΙ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ.

Και ολα αυτα με το φως και το νερο;

Μονο αυτοι που εγραψαν και διατυπωσαν τον μυθο, θα μπορουσαν να αναλυσουν το αποτελεσμα. Ακομα και μυθος, θυμιζει λιγο τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιων. Αρα καταλαβαινουμε πως αναπαραγεται ολο αυτο. Δεν θελω να επεκταθω περισσοτερο στην ταινια, γιατι περναει παρα πολλα  μηνύματα.

Μηπως ετσι οπως ολα ακολουθουνται απο την επιστημονικη κοινοτητα, και καλλιεργουνται απο τους κοινους θνητους, εχουμε μια νεα ταξη πραγματων στην εποχη μας, που δειχνει οτι οι Ανθρωποι περιμενουν, αναμενουν, και διψανε για την δευτερα παρουσια.

Σε ολο τον χριστιανικο κοσμο, η δευτερα παρουσια ειναι καθαρα θρησκευτικου περιεχομενου, που θα ειναι και το τελος του κοσμου.

Για τους Ισραηλινους, ειναι ο ερχομος αυτου που περιμεναν απο την γεννηση του Ιησου.

Για τους Αρχαιους Ελληνες τα Ελευσινια Μυστηρια ειναι αυτα που καλλιεργουσαν στους τοτε ανθρωπους τον ερχομο.

Βεβαια θα μου πειτε τι σχεση εχει ο παραπνω μυθος με ολα αυτα.

Η επιστημη συνδεεται με την Θρησκεια, και ολες οι προφητειες γινονται θαυμα με την χρηση των επιστημονων.

Ισως το νεο  δισκοπότηρο να ειναι ενα δαχτυλιδακι, που φερει τον Μεανδρο, και εχεις τον ΕΙ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ (ως συμβολο ειναι το δελφικο εψιλον) και συνδεει τον Ηλιο με το Νερο με καποιο μαγικο τροπο.

Ολοι παντως περιμενουν κατι χιλιαδες χρονια τωρα.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ