2012-09-10 14:51:03
Φωτογραφία για Α.ΣΑΜΑΡΑΣ προς ΤΡΟΪΚΑ: Να μην επιβαρύνουμε άλλο τους αδύναμους
Κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει την τρόικα ότι το νέο πακέτο των μέτρων πρέπει να αγγίζει όσο το δυνατόν λιγότερο τους αδύναμους κατέβαλε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με την τρόικα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να καθησυχάσει τους εκπροσώπους των δανειστών σχετικά με τις ενστάσεις που διατύπωσαν χθες στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. για κάποια από τα μέτρα Ο πρωθυπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε την τρόικα ότι τα μέτρα 2 δισ. που αμφισβητεί η τρόικα θα φέρουν «ζεστό» χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο για δύσκολες συζητήσεις με την τρόικα αλλά εκτίμησε ότι δε θα υπάρξει καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα για το πακέτο των μέτρων. Παράλληλα, παραδέχθηκε με έμμεσο τρόπο ότι η τρόικα ζητά απολύσεις στο Δημόσιο: «Καταθέσαμε τα 11,5 δισ. ευρώ στην τρόικα. Υπάρχει μια συζήτηση, μια αξιολόγηση των μέτρων. Είναι δύσκολη η συζήτηση, δύσκολα και τα μέτρα» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης. Προσπαθούμε να τους πείσουμε για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας».


Η τρόικα θα συναντήσει και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στις 15.00, ενώ αύριο θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση καθώς η διαπραγματευτική μάχη συνεχίζεται και θα συνεχιστεί.

Όπως εκτιμούν, πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι, το ενιαίο μέτωπο των κυβερνητικών εταίρων πιθανότατα θα αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει την τρόικα να είναι όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτα» (ειδικά για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα) τα μέτρα.
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ