2012-09-08 22:28:05
Φωτογραφία για Ξεκίνησαν από τον Έβρο για την Κρήτη με προορισμό το εξωτερικό
Ένα από τα πολλά περιστατικά διακίνησης λαθρομεταναστών ,μέσω κυκλωμάτων, αποκαλύφθηκε με την σύλληψη δύο αλλοδαπών αραβικής καταγωγής στο λιμάνι του Πειραιά λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο.

Οι δύο λαθρομετανάστες είχαν περάσει τα σύνορα από τον Έβρο πριν από μήνες αλλά είχαν συλληφθεί και όπως συμβαίνει, οι αστυνομικοί τους άφησαν ελεύθερους αφού τους έδωσαν υπηρεσιακά σημειώματα με τα οποία όφειλαν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα εντός μηνός.

Όμως αυτοί έφτασαν στην Αθήνα, όπου - προφανώς μέσω των ειδικών κυκλωμάτων – προμηθεύτηκαν, πλαστές ταυτότητες, ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το Ηράκλειο και αεροπορικά εισιτήρια για χώρα του εξωτερικού.

Όμως το μεσημέρι, στον προβλήτα «Αγίου Διονυσίου» του λιμένα Πειραιά και στην διάρκεια ελέγχων από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής βρέθηκαν στους δύο αλλοδαπούς, τα υπηρεσιακά σημειώματα, οι πλαστές αστυνομικές ταυτότητες , τα δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δύο κάρτες επιβίβασης εξωτερικού.


Και οι δύο συνελήφθησαν ενώ προανάκριση διενεργείται από Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Είναι γνωστό πλέον ότι τα κυκλώματα διακίνησης των λαθρομεταναστών που λειτουργούν σε Αθήνα και Πειραιά προωθούν – έναντι αδρής αμοιβής - τους μετανάστες σε αεροδρόμια τουριστικών περιοχών της περιφέρειας, όπου – λόγω της μεγάλης κίνησης των πτήσεων τσάρτερ- υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να «περάσουν» τους ελέγχους.

Βέβαια οι σχετικές συλλήψεις στα αεροδρόμια της Κρήτης είναι συνεχείς, ενώ αυτή την φορά, το ταξίδι των μεταναστών τερματίστηκε άδοξα στο λιμάνι του Πειραιά.

http://flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
EXTRA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΓΚΡΕΚΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
EXTRA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΓΚΡΕΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ