2012-09-08 11:18:19
Φωτογραφία για Η απελπισία και τα αδιέξοδα «τρέφουν το φίδι»...
Επίθεση κατά αλλοδαπών μικροπωλητών που βρίσκοταν σε πανηγύρι στην περιοχή της Ραφήνας έκανε το βράδι της Παρασκευής μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά και εξύβρισαν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους και προσπάθησαν να εκδιώξουν από τον χώρο της εκκλησίας.

Πριν αποχωρήσουν, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αναποδογύρισαν τουλάχιστον ένα πάγκο μικροπωλητών, χωρίς, ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη του επεισοδίου και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, οι αλλοδαποί μικροπωλητές παρέμειναν στο χώρο.

***

Άλλο ένα επεισόδιο σε βάρος μεταναστών προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής,στη Ραφήνα αυτή τη φορά, στην εκεί εμπορική πανήγυρη.

Έβρισαν, προπηλάκισαν, γκρέμισαν πάγκους και γενικώς άσκησαν ρατσιστική βία,αντίστοιχη εκείνης που στα χρόνια του μεσοπολέμου ασκούσαν τα φασιστικά τάγματα εφόδου στη Γερμανία του Χίτλερ.


Είναι φανερό πια και δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι οι «στρατιώτες» του Μιχαλολιάκου εμπνέονται από εκείνη την εποχή, οργανώνουν, κατά τα ναζιστικά πρότυπα, τάγματα εφόδου και εξαπολύουν οργανωμένες επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Όπως είναι επίσης κοινώς αποδεκτό ότι αυτές οι επιθέσεις δεν ταιριάζουν στα ελληνικά ήθη,ούτε μπορούν να είναι ανεκτά σε μια συντεταγμένη και δημοκρατικώς οργανωμένη κοινωνία.

Τι άλλωστε μας βεβαιώνει ότι αύριο δεν θα επεκτείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των πολιτικών και ιδεολογικών αντιπάλων τους;

Σήμερα είναι μετανάστες, αύριο μπορεί να είναι οι κομουνιστές, οι σοσιαλιστές, οι αναρχικοί και γιατί όχι οι ανάπηροι, οι ομοφυλόφιλοι και όσοι το ταραγμένο τους μυαλό διακρίνει ως εχθρούς και αντιπάλους.

Με άλλα λόγια το φασιστικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν πάει άλλο.

Εξαντλούνται πλέον τα όρια ανοχής των δημοκρατικών πολιτών και όσο επιμένει στις λογικές ταγμάτων εφόδου δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να στήνει απέναντι πλήθη οργισμένα έτοιμα να πράξουν αναλόγως.

Και επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να εξελιχθεί σε θέατρο ανελέητων συγκρούσεων δεν μπορεί παρά η Χρυσή Αυγή να διαλύσει τις ομάδες βίας που διατηρεί στους κόλπους της.

Και ας μην ξεχνά ο κ.Μιχαλολιάκος ότι η ιδρυτική πράξη της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών υπόσχεται πίστη στους νόμους και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

ΤΟ ΒΗΜΑ

****

Όποιος μελετήσει την "άνοδο του Χιτλερ" στην εξουσία και την επιβολή της "αυτοκρατορικής δικτατορίας του" θα αντιληφθεί ΤΙ συμβαίνει (ως...καρικατούρα έστω) και με την περίπτωση της ΧΑ. Αλλα το φαινόμενο δεν είναι ούτε...αστείο, ούτε για...αστεία. Το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι ΗΔΗ η ΧΑ είναι ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ κι αν πάμε σε εκλογές μπορεί να είναι και...αξιωματική αντιπολίτευση(και μην το γελάτε...)δεν πηγάζει απο πουθενα αλλού παρα απο ενα και μονο πράγμα: Την οικονομικη κρίση, την απελπισία,το μίσος,την οργή,το αδιέξοδο...Οταν δεν υπάρχει ελπίδα,μέλλον, τότε η απαξίωση ΟΛΩΝ των πολιτικών (και δομών) είναι ...αναγκαία συνέπεια. ΕΚΕΙ επάνω πατάει το μόρφωμα αυτό(και οχι μόνο). Αρα, ΜΙΑ είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, η πρόοδος,η ευημερία...Ολα τα άλλα i-R
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ