2012-09-07 08:43:46
Φωτογραφία για Εμφραγμα στις πτήσεις της Lufthansa
Lufthansa, προκαλώντας έμφραγμα στις πτήσεις, καθώς πρόκειται να ακυρωθούν τουλάχιστον 1.200 σήμερα και το Σαββατοκύριακο.

Χιλιάδες είναι οι επιβάτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με ακύρωση της πτήσεις τους, αφού έχουν ματαιωθεί τα 2/3 των προγραμματισμένων πτήσεων από αργά το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Η απεργία του συνδικάτου UFO επηρεάζει τα έξι κύρια αεροδρόμια της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Βερολίνου, του Μονάχου και της Φρανκφούρτης. Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση της τάξης του 5% των μισθών του ιπτάμενου πληρώματος και διαβεβαιώσεις για θέσεις απασχόλησης.

Το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί τα 2/3 των 19.000 ιπταμένων της Lufthansa, ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν είχαν λάβει αύξηση στους μισθούς τους εδώ και τρία χρόνια. Επίσης, το UFΟ ζητά εγγυήσεις ότι η εταιρεία δεν θα αποκτήσει εξωτερικούς συνεργάτες ή θα χρησιμοποιήσει περισσότερους συμβασιούχους, όπως έγινε στο Βερολίνο.


Ο εκπρόσωπος της Lufthansa, Κλάους Βάλτερ, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία είχε προτείνει να σταματήσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να παύσει το προσωρινό προσωπικό, ενώ η πρότασή της για τους μισθούς ήταν να αυξηθούν κατά 3,5%.

Οσον αφορά τους επιβάτες οι πτήσεις των οποίων ακυρώθηκαν, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έίχε καταφέρει να ξανακάνει κρατήσεις σε άλλες πτήσεις και θα προσπαθήσει να επαναλάβει τις υπηρεσίες της το συντομότερο όταν λήξει η απεργία.

Η Lufthansa ήδη έχει σε εξέλιξη πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους 1,5 δισ. ευρώ για να αντισταθμίσει την άνοδο στις τιμές των καυσίμων και να εμποδίσει τον ανταγωνισμό τόσο από τις χαμηλού κόστους αερομεταφορές, όσο και από αυτές των χωρών του Κόλπου.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε μείωση των κερδών της κατά 24% το δεύτερο τετράμηνο, δηλαδή έχασε περίπου 229 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ τον Μάιο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας σε γραφεία.
ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ