2012-08-31 11:54:02
Φωτογραφία για Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους ενστόλους και κίνδυνος...ακινητοποίησης της ΕΛ.ΑΣ.
Ένστολή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος (11:30 π.μ.) προγραμματίζουν για σήμερα τα Προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, αντιδρώντας στα σενάρια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Την Τετάρτη, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπήρξε συνάντηση με τον αρχηγό του Σώματος αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, διεμήνυσε ότι «την κρίσιμη για την πατρίδα περίοδο που διανύουμε ο Οργανισμός δεν αντέχει καμία περαιτέρω περικοπή ούτε στις λειτουργικές δαπάνες ούτε στις αποδοχές των αστυνομικών καθόσον έχει φτάσει στα όριά του».

Κίνδυνος ακινητοποίησης της ΕΛ.ΑΣ.

«Περαιτέρω περικοπές θα μας ακινητοποιήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του, κάνοντας αναφορά στο ενδεχόμενο νέων περικοπών, ο κύριος Φωτόπουλος υπογράμμισε την αποδιάρθρωση της κοινωνικής ασφάλειας εξαιτίας των μνημονιακών μέτρων. «Μας χρωστάνε οδοιπορικά από το 2008, έχουμε υποστεί περικοπές 30% με 40%, μας οφείλουν 75 εκατ. ευρώ», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των πολιτικά αρμόδιων για το θέμα των μισθολογικών απολαβών των ένστολων, ο Χρήστος Φωτόπουλος μιλά για εμπαιγμό που θυμίζει την παραπομπή «από τον Άννα στον Καϊάφα.»

Τέλος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ανέφερε ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος αστυνομικός λαμβάνει 691 ευρώ το μήνα, εάν δεν συνυπολογιστούν τα επιδόματα.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ