2012-08-31 11:51:04
Φωτογραφία για Στάχτη το περιαστικό δάσος της Καβάλας
Μεγάλη φωτιά στο περιαστικό δάσος της Καβάλας σήμανε συναγερμό χθες το απόγευμα στην πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.

Μεγάλη φωτιά στο περιαστικό δάσος της Καβάλας σήμανε συναγερμό χθες το απόγευμα στην πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής. Η πυρκαγιά ξέσπασε στη θέση Χωράφα, στις παρυφές της πόλης, ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα, και λόγω του αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με υδροφόρες, ενώ από αέρος ρίψεις νερού έκαναν δύο αεροσκάφη.

Η φωτιά μαινόταν σε πευκόφυτη έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή, ωστόσο έφερε στον νου των Καβαλιωτών μνήμες από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τον Δεκαπενταύγουστο του 1985 και για δύο μέρες αποτέφρωσε τον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου, το τεράστιο περιαστικό δάσος.

Την ίδια ώρα, στα όρια των νομών Πέλλας-Φλώρινας εξακολουθεί να καίει η εισαγόμενη από την ΠΓΔΜ φωτιά που πέρασε στο ελληνικό έδαφος στις αρχές της εβδομάδας στη θέση Σκοπός Φλώρινας.

Η φωτιά καίει θαμνώδη έκταση με χαμηλή βλάστηση, αλλά είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο, καθώς ακολουθεί φορά μέσα από δύσβατα σημεία που είναι δύσκολο να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ