2012-08-29 09:28:03
Φωτογραφία για Καταδίκη Ρωσίδας ακτιβίστριας σε οκταετή φυλάκιση
Την ποινή της οκταετούς φυλάκισης επέβαλε ρωσικό δικαστήριο σε ακτιβίστρια με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για την Ταϊσίγια Οσίποβα, 28 ετών, που συμμετέχει στην οργάνωση «Η Αλλη Ρωσία», η οποία ασκεί δριμεία κριτική στο καθεστώς του προέδρου Πούτιν.

Η Οσίποβα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία και ότι τα 4 γραμμάρια ηρωίνης, για την κατοχή των οποίων κατηγορείται, τοποθετήθηκαν στο σπίτι της από την αστυνομία. Αιτία, σύμφωνα με την ίδια, η άρνησή της να καταθέσει εναντίον του συζύγου της και ηγετικού στελέχους της «Αλλης Ρωσίας», Σεργκέι Φομτσεκνόφ.

Επρόκειτο για δίκη σε δεύτερο βαθμό, μετά από εντολή για αναψηλάφιση της υπόθεσης από τον πρώην πρόεδρο και νυν πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει τετραετή φυλάκιση, καθώς πρωτόδικα η Οσίποβα, που κρατείται από το 2010, είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μία από τις ηγετικές φιγούρες της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ, χαρακτήρισε την απόφαση «σχιζοφρενική και τερατώδη, θρίαμβο της ανομίας και του κυνισμού», ενώ και ο επικεφαλής του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κρεμλίνου έκανε λόγο για «νομικό λάθος».

Η Οσίποβα είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού και πάσχει από διαβήτη, με την υγεία της να έχει επιδεινωθεί μετά τη φυλάκισή της.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ