2012-08-22 18:53:04
Φωτογραφία για Η Independent προκαλεί: Οι ζητιάνοι Έλληνες περιοδεύουν στην Ευρώπη
Το λιγότερο χυδαίο μπορεί να χαρακτηριστεί το άρθρο της αγγλικής εφημερίδας Independent αναφέρεται στα επικείμενα ταξίδια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο εξωτερικό. Η βρετανική εφημερίδα μιλάει απαξιωτικά για τη χώρα και τον κ. Σαμαρά κάνοντας λόγο για ζητιάνους στην Ευρώπη: «Οι ζητιάνοι Έλληνες περιοδεύουν για ακόμη μια φορά στις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας, Αντώνης Σαμαράς, θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και κυκλοφορούν φήμες ότι η Αθήνα θα ζητήσει επιπλέον βοήθεια ύψους 20 δισ. ευρώ» τονίζει η Independent.

Κάνοντας αναφορά στις επικείμενες συναντήσεις του κ. Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Φρανσουά Ολάντ, οι Βρετανοί τονίζουν ότι η χώρα μας έχιε ήδη δεχθεί 180 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ και άλλα 100 δισ. επωφελήθηκε από το κούρεμα του χρέους. «Οπότε, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να απλώσει το χέρι ζητώντας χρήματα από την Ευρώπη;» αναρωτιέται με έντονη δόση ειρωνείας το προσβλητικότατο άρθρο.

Όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, η Μέρκελ (η οποία κρατά τα «κλειδιά» της όποιας απόφασης για την Ελλάδα) βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση: «είτε θα διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της βλέποντας την Ελλάδα να οδεύει ακόμη πιο κοντά προς την έξοδο από την ευρωζώνη, είτε θα προσπαθήσει να βοηθήσει την Ελλάδα ρισκάροντας μια κατάρρευση. Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να είναι πολύ πειστικός στις μεταξύ τους συζητήσεις».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ