2012-08-21 13:31:03
Φωτογραφία για Χ.Α.: Προβληματισμός από το κακό ξεκίνημα της εβδομάδας, αλλά και διατήρηση των θετικών τεχνικών ενδείξεων …
Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα το Χ.Α., αν και σε μεγάλο βαθμό η κακή εικόνα της Δευτέρας αποδίδεται στη μεγάλη πτώση της Coca Cola (έχει το 50% της στάθμισης του ΓΔ), αλλά και δευτερευόντως του ΟΤΕ, με την αγορά να βρίσκεται εν αναμονή των σημαντικών εξελίξεων που θα υπάρξουν στην οικονομία, κατά τις επόμενες εβδομάδες και αρχής γενομένης από τη τρέχουσα εβδομάδα (αποφάσεις για τα μέτρα, σειρά συναντήσεων του πρωθυπουργού). Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε αναφέρει στα προηγούμενα σχόλια, η αγορά αναμένεται σιγά – σιγά να ανεβάζει και όγκους συναλλαγών, ενώ παρά την πτώση της Δευτέρας, οι θετικές τεχνικές ενδείξεις διατηρούνται, με δεδομένη την παραμονή του δείκτη υψηλότερα πολύ σημαντικών επιπέδων. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη διαγραμματική εικόνα των δύο βασικών δεικτών (ΓΔ και Τραπεζικός Δείκτης), έχουμε τα ακόλουθα:

ΓΔ

Με σημαντική πτώση 2,04% έκλεισε τη Δευτέρα ο ΓΔ, στις 626,22 μονάδες
. Παρά τη χθεσινή πρώτη και σε συνέχεια των προηγούμενων σχολίων, η διαγραμματική εικόνα παραμένει θετική όσο ο δείκτης βρίσκεται υψηλότερα των πολύ σημαντικών επιπέδων των 590 – 600 μονάδων. Θα επαναλάβουμε ότι όσο αυτό συμβαίνει, έχουμε περαιτέρω βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, με μεγάλες πιθανότητες να έχουμε σύντομα κίνηση προς τις επόμενες σημαντικές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις, στα επίπεδα των 655 – 665 μονάδων (πολύ ισχυρές αντιστάσεις, τα πράγματα θα γίνουν υπερβολικά δύσκολα σε αυτά τα επίπεδα - απαιτείται σημαντική αύξηση τζίρου για διάσπαση αυτών των επιπέδων). Απλά να αναφέρουμε, όπως και σε κάθε σχόλιο μας, ότι σε περίπτωση διάσπασης και αυτών των επιπέδων (φυσικά με επιβεβαίωση), ο επόμενος μεγάλος στόχος θα είναι τα επίπεδα των 680 – 700 μονάδων, όπου και βρίσκεται ο ΚΜΟ 200 ημερών (καθώς και ένα από τα σημαντικότερα επίπεδα – από το monthly chart!!!) και των 720 – 730 μονάδων (πολύ σημαντική μακροπρόθεσμη αντίσταση – εβδομαδιαίο διάγραμμα - διάσπαση όλων των παραπάνω επιπέδων - απίστευτα δύσκολη διαδικασία - θα είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αναστροφής της αρνητικής μακροπρόθεσμης τάσης, μετά από αρκετά χρόνια!!!).

Στον αντίποδα, περαιτέρω πτώση και επιστροφή του δείκτη χαμηλότερα των 590 – 600 μονάδων (με επιβεβαίωση), θα δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό, με τις θετικές τεχνικές ενδείξεις να αρχίζουν να ξεθωριάζουν (θα επαναλάβουμε και σε αυτό το σχόλιο μας ότι θεωρούμε το αρνητικό σενάριο το λιγότερο πιθανό βραχυπρόθεσμα, εκτός αν υπάρξει κάποια πολύ αρνητική είδηση). Χαμηλότερα των 590 μονάδων, οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 560 – 565 μονάδων (σημαντικές στηρίξεις – το τελευταίο ανάχωμα πριν χαθούν οριστικά οι θετικές τεχνικές ενδείξεις), 550 μονάδων (αδύναμη στήριξη), 530 μονάδων (αδύναμη στήριξη) και 500 – 520 μονάδων (σημαντικές στηρίξεις).

Τραπεζικός Δείκτης

Με πτώση 1,09%, έκλεισαν τη Δευτέρα οι τραπεζικές μετοχές, με το δείκτη αυτών στις 211,32 μονάδες. Γνώριμη και πάντα ενδιαφέρουσα η διαγραμματική εικόνα, του πλέουν ευαίσθητου δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζεται η «μάχη» με τις πολύ σημαντικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 210 – 220 μονάδων. Επαναλαμβάνουμε ότι επιτυχής επιστροφή και σταθεροποίηση υψηλότερα αυτών των επιπέδων (θα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία), θα συμβάλει στη σημαντική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, απομακρύνοντας το εξαιρετικά αρνητικό σενάριο το οποίο είναι πάντα ζωντανό. Όσον αφορά τις επόμενες αντιστάσεις, έχουμε τα επίπεδα των 240 – 245 μονάδων (μέτριες αντιστάσεις), 260 μονάδων (αδύναμη αντίσταση) και 270 - 280 μονάδες (οι πρώτες πολύ σημαντικές – μακροπρόθεσμες – αντιστάσεις – εβδομαδιαίο διάγραμμα).

Από την άλλη πλευρά, νέα αποτυχία επιστροφής υψηλότερα των 210 – 220 μονάδων, θα διατηρήσει τον προβληματισμό για τη διαγραμματική εικόνα του δείκτη, με κίνδυνο μιας ξαφνικής μεγάλης πτώσης. Όσον αφορά τις επόμενες στηρίξεις, έχουμε τα επίπεδα των 200 μονάδων (αδύναμες στηρίξεις), 190 μονάδων (αδύναμες στηρίξεις), 180 μονάδων (μέτρια στήριξη), 170 μονάδων (μέτρια στήριξη), 160 – 165 μονάδων (μέτρια στήριξη), 150 – 155 μονάδων (μέτρια προς σημαντική στήριξη) και χαμηλότερα στα επίπεδα των 140 – 145 ευρώ (πολύ σημαντικές στηρίξεις).

greekfinanceforum.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ