2024-02-09 17:21:41
Φωτογραφία για Θράκη: «Σε κακό χάλι η σιδηροδρομική γραμμή»
Καταγγελτικός για την τραγική κατάσταση στη Θράκη, ο Στέργιος Ηλιόπουλος έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Σύμφωνα τουλάχιστον με τον περιφερειάρχη, εξασφαλίστηκε δέσμευση αποκατάστασης της γραμμής από τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα

xronos.gr

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Θράκη δεν χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή. Περιγραφή δεν χρειάζεται ούτε το δρομολόγιο-παρωδία μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης, το οποίο γίνεται με έναν συνδυασμό τρένου και λεωφορείου, πολύωρη ταλαιπωρία και συχνά προβλήματα.

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, το μείζον ζήτημα του σιδηροδρομικού αποκλεισμού αλλά και της κατάστασης του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή, έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Στέργιος Ηλιόπουλος.

«Το ζήτημα καίει» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τη νέα διοίκηση να πιέσει την κυβέρνηση για να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα. Κατηγόρησε, επίσης, το Υπουργείο Υποδομών, ότι δεν αποκαθιστά τη σιδηροδρομική γραμμή, ενώ συγχρόνως ακόμη και το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας παραμένει στα χαρτιά. Τόνισε ότι είναι αναγκαία όχι μόνο η επιβατική αλλά κι η εμπορική λειτουργία του σιδηροδρόμου στην ΑΜΘ.


«Η σιδηροδρομική γραμμή είναι σε κακό χάλι» υπερθεμάτισε καταληκτικά.

Συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό

Την απάντηση ανέλαβε ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος όπως έκανε γνωστό είχε πρόσφατα συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο περιφερειάρχης αναγνώρισε το ζήτημα ως σοβαρό και υπογράμμισε ότι αποτελεί για τη διοίκησή του μία από τις προτεραιότητες. Αποτέλεσμα της συνάντησης, ήταν η εξασφάλιση δέσμευσης από τον υπουργό, ότι εντός 2 ετών θα έχει αποκατασταθεί το εξαιρετικά προβληματικό τμήμα Ξάνθη-Δράμα που ουσιαστικά έχει περιπέσει σε αχρησία, ενώ σε ορίζοντα 5ετίας θα έχει αποκατασταθεί στο σύνολό της η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη. Όσο για την Σιδηροδρομική Εγνατία, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο, άρα πολυδάπανο project, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει δεσμευτεί η αναγκαία χρηματοδότηση.

«Πήραμε τη δέσμευση και θα πιέσουμε με κάθε τρόπο» είπε στην κατακλείδα του ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος φάνηκε τουλάχιστον να δείχνει πως έχει ανακινήσει το ζήτημα σε ανώτατο επίπεδο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ