2012-08-17 02:07:03
Φωτογραφία για Ρέσλερ: «Δεν μπορούν να υπάρξουν εκπτώσεις»
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος ακολουθεί μέχρι κεραίας τη γραμμή που χάραξε η Ανγκελα Μέρκελ αναφορικά με τη συζήτηση περί επιμήκυνσης. Μιλώντας στο γερμανικό ARD, o Φιλίπ Ρέσλερ ανέφερε πως «ουσιαστικές παραχωρήσεις στις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια διοίκηση και τις ιδιωτικοποιήσεις είναι ανέφικτες».

Ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας απέρριψε μεν εκ νέου το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα, αλλά απέφυγε να τοποθετεί ευθέως στο ζήτημα της επιμήκυνσης -υπέρ της οποίας είχε ταχθεί την Τετάρτη ο Γκίντο Βέστερβελε, προκάτοχός του στην ηγεσία του κόμματος.

Αναφερόμενος στο σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, την στιγμή που συνεχίζεται η συζήτηση για την Ισπανία, ο Ρέσλερ ανέφερε πως η τήρηση των δεσμεύσεων «εμπεριέχει ζήτημα αξιοπιστίας για την Ευρωζώνη ως σύνολο».

Ο Ρέσλερ, που έχει ξεκινήσει την περιοδεία του σε Ολλανδία, Φινλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Πολωνία, επισήμανε πως το ταξίδι του «δεν αφορά σε καμία περίπτωση για σχηματισμό συμμαχίας εναντίον των νοτιοευρωπαϊκών κρατών, η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ενότητα».


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρέσλερ, το κόμμα του οποίου θα χρειαστεί όπως φαίνεται να παλέψει για να παραμείνει στη γερμανική Βουλή μετά τις εκλογές του 2013, έχει δεχθεί επικρίσεις εντός Γερμανίας για τη ρητορική που χρησιμοποιεί στην κρίση της Ευρωζώνης.

Ο τελευταίος που εξαπέλυσε τέτοιου είδους κατηγορίες ήταν την Τετάρτη ο τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ: «Ο αντικαγκελάριος προσπαθεί λασπολογώντας την Ελλάδα να σώσει τη δουλειά του ως επικεφαλής των Φιλελεύθερων» είπε χαρακτηριστικά ο Σρέντερ. «Δεν γίνεται έτσι, μπαίνει σε κίνδυνο η συνοχή της Ευρώπης» είχε προσθέσει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η σημασία των παιδικών φίλων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η σημασία των παιδικών φίλων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ