2012-08-13 17:14:03
Φωτογραφία για Στα κρατητήρια ο 57χρονος που καψάλιζε χόρτα από τα οποία άρχισε η πυρκαγιά στην Ορεινή Λάρνακα
Τριήμερη κράτηση στον 57χρονο που θεωρείται ύποπτος για την μεγάλη φωτιά μεταξύ Χοιροκιτίας – Βαβατσινιάς, αποφάσισε σήμερα... το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Χθες, ο 57χρονος συνελήφθη καθώς φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε μετά που ο ύποπτος καψάλιζε ξηρά χόρτα στο χωράφι του. 

Ο εξεταστής της υπόθεσης Λοχίας Χρυσόστομος Παναγιώτου ζητώντας την κράτηση του για 3 ημέρες ανέφερε στο Δικαστήριο ότι ο ύποπτος διατηρεί περιβόλι στη τοποθεσία Άγιος Σπυρίδωνας του Κάτω Δρύ από την οποία ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά της Κυριακής. Διερευνά υπόθεση αμελούς και απερίσκεπτης πράξης, με το άναμμα φωτιάς στο ύπαιθρο και πρόκλησης πυρκαγιάς με σπίρτα ή αποτσίγαρο ή εύφλεκτη ύλη στις 12.55 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Λοχίας Παναγιώτου ανέφερε ότι για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία κατέστρεψε 13 σκάλες από ξηρά χόρτα και δένδρα, εργάσθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ ,η Δασική Υπηρεσία και το Ταμείο Θήρας, ενώ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού ο Αναπλ. Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μάρκος Τράγκολας και δύο εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας.


Στο περιβόλι του υπόπτου υπήρχαν τέσσερις εστίες από ξηρά κλαδιά και η μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε από τον ένα σωρό, κάτω από συνθήκες που εξετάζουν εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Ο ύποπτος συνελήφθη στις 4.55 το απόγευμα της Κυριακής και όταν του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο απάντησε «Εν έχω να πω τίποτε αφού εν ήμουν εγώ». Έδωσε ανακριτική κατάθεση στη οποία αρνήθηκε ενοχή. Απαντώντας στις ερωτήσεις του Δημόσιου Κατήγορου κ. Αντώνη Αντωνίου , ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε την κράτηση του υπόπτου για 3 ημέρες για να ληφθούν 20-25 καταθέσεις. Ο συνήγορος του κ. Αντωνάκης Σωτηρίου, δεν έφερε ένσταση για την κράτηση του.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ