2012-08-03 22:46:08
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Την... φωτιά, που άναψε με το θέμα της εγγυητικής επιταγής και απειλεί την ενότητα του ΕΣΑΚΕ, θα προσπαθήσει να «σβήσει» σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη (7/8) ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Χαλβατζάκης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr".

Αναλυτικά Ο Χαλβατζάκης είναι ενοχλημένος από την πρωτοβουλία του προέδρου της Καβάλας Κώστα Παπακωνσταντίνου να συνταχθεί επιστολή για το θέμα της εγγυητικής επιταγής. Η επιστολή, τελικά, υπογράφτηκε μόνο από τρεις ΚΑΕ (Καβάλα, Ηλυσιακός και ΚΑΟΔ), όμως, με το περιεχόμενο της συμφωνούν και άλλες ομάδες. Με την επιστολή οι τρεις ΚΑΕ ζητούν να δεσμεύεται το ποσό των 100.000 ευρώ, που έχει οριστεί από τον νέο αθλητικό νόμο ως ελάχιστο όριο για να αποκτήσουν οι ομάδες πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1, από τα έσοδα τους από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της Λίγκας είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι το ζήτημα για τις εγγυητικές δεν τέθηκε απ’ ευθείας στον ίδιο και αξιολογεί ως διασπαστική κίνηση την σύνταξη της επιστολής
. Ο Χαλβατζάκης στην συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης θα προσπαθήσει να σταματήσει τις μεμονωμένες ενέργειες και να επιβάλλει την ενότητα στον ΕΣΑΚΕ. Από την άλλη πλευρά οι ΚΑΕ, που υπέγραψαν την επιστολή, αλλά και οι ομάδες, οι οποίες συμφωνούν με το περιεχόμενο της επιστολής, έστω και εάν δεν την υπέγραψαν, θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της Λίγκας να βρεθεί λύση, γιατί αδυνατούν να δεσμεύσουν το ποσό των 100.000 ευρώ για την εγγυητική και προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Ενδεχομένως να τεθούν και άλλα ζητήματα βιωσιμότητας των ΚΑΕ, καθώς για την ώρα δεν υπάρχει συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επόμενου πρωταθλήματος. Και χωρίς έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι προϋπολογισμοί της πλειοψηφίας των ΚΑΕ θα... τιναχτούν στον αέρα! Η συνεδρίαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, όπως αναμενόταν, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε παράταση για την υποβολή των φακέλων για την έκδοση των πιστοποιητικών έως την ερχόμενη Πέμπτη (9/8). Ενδεχομένως να δοθεί και νέα παράταση, καθώς η ΕΕΑ δεν έχει ακόμη τελειώσει με τα πιστοποιητικά των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ.

Την ίδια ώρα ο Βασίλης Οικονομίδης, τέως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ απάντησε με γραπτή δήλωση σε χθεσινή ανακοίνωση του ΠΣΑΚ, στην οποία αναφερόταν ότι με δική του πρωτοβουλία αυξήθηκε το μίνιμουμ όριο της εγγυητικής επιταγής, που είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν οι ΚΑΕ. Ο Οικονομίδης αρνείται ότι με δική του πρωτοβουλία άλλαξε η διάταξη του αθλητικού νόμου για τις εγγυητικές επιταγές: «Σχετικά με τις εγγυητικές επιστολές όπου επιστρατεύθηκε και ο ΠΣΑΚ για να στηρίξει ανύπαρκτα θέματα, τους ευχαριστώ που μέσα στον πανικό τους με προήγαγαν σε νομοθέτη και Υπουργό, αποσιωπώντας φυσικά ότι στον συγκεκριμένο Νόμο, από τον οποίο έλαβαν γνώση όλοι, προσπάθησα και κατάφερα μόνος μου και χωρίς καμία συμπαράσταση, την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 21 που παρέδιδε τον ΕΣΑΚΕ στην Ομοσπονδία. Βεβαίως τα άλλοθι σε λίγο θα τελειώσουν και η ανηθικότητα ποτέ δεν μπορεί να γίνει ικανότητα…».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ